Észlelőrét

A Magyar Asztrofotósok Egyesületének galériája

Múlt nyomai ...

Derültet ígértek, de fátyolfelhős lett. A puszta múlt emlékeinek maradványaként, most egy egykor permetkeverő torony és az Orino konstelláció volt a téma középpontjában, ami a köncsögpusztai lovastanya és melegedő közelében található meg. Sajnos most se adatot meg a tiszta ég, így a fátyolfelhők adta hangulattal lett a kép elkészítve. A kép készítése során különös figyelmet fordítottam arra, hogy az előtér és a csillagos és aránya jól visszaadja egy adott pillanat látványát ezért több "pillanat kép" is készült, ami segítette később az előtér és ég egymáshoz képesti helyzetének beállítását.
Végezetül egy élmény, ami a képen nem látszik még is nekem kapcsolódik a képhez az a puszta csendjét megtörő aranyasakálok (népies neve: toportyán, nádi farkas vagy csikasz) üvöltése.

Készítette

Kecskés Bertalan

Optika

AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED & Nikon AF-S 24-120mm f/4G

Kamera

Nikon D750 & Nikon D850

Mechanika

SkyWatcher EQ6-R GoTo mechanika & MANFROTTO 055XPRO3 TRIPOD

Helyszín

Helvécia

Dátum

2023-03-18

Expozíciós adatok

9 x @24mm f4 180s ISO 800; 1 x @24mm f4 ISO 400

Hozzászólások

 Schmall Rafael Schmall Rafael

Igen azért ez jó kis meló lehetett, mire össze tudtad rakni. A fátyolfelhők az asztrotájképek esetében nagyon mutatósak. :D Csak ne kelljen panorámázni. :D

 Kecskés Bertalan Kecskés Bertalan

Igen az ég stackelve van az előtér illesztésnek, igen egy párszor neki futottam mire ezt a verzió meg lett. Szeretem az ágas bogas fákat, de adnak egy kis kihívást is :).

 Tóth Bence Tóth Bence

Szerintem a fátyol nem ront a képen, sőt inkább ad neki egy plusz hangulatot! Az eget stackelted jól értem? Ilyen előtérrel nem lehetett egyszerű összedolgozni a kettőt :)