Észlelőrét

A Magyar Asztrofotósok Egyesületének galériája

Andromeda Csillagai (tesztkép szűrő nélkül)

Még tavaly októberben, amikor megjött az f4 GPU komakorrektor, készítettem pár tesztképet vele. Az M31 Andromérára is kipróbáltam, amire csak 11 x 3 percet lőtem. Megmondom őszintén, az SHO-ós képeket már kezdem unni, és lassan készülök a következő nagy tervemre, a galaxisokra :) Ha minden igaz, jövő héten már megjönnek az RGB és L szűrők, ami egy új kihívás elé fog állítani. Állok elébe, és motivált vagyok. :-)

Készítette

Dobrovodský Tamás

Optika

Lacerta 200/800 Fotonewton

Kamera

ASI 183MM Pro

Mechanika

ZWO AM5

Helyszín

Ímely - Szlovákia

Dátum

2022-10-18

Expozíciós adatok

11 x 3 perc (no filter)

Hozzászólások

 Dobrovodský Tamás Dobrovodský Tamás

Koszi, Laci! Bizony, van benne bemozdulas. El is felejtettem leirni a szovegembe. Ez azert van, mert azon a heten jött meg a ZWO AM5 mechanikam es ez a tema volt az elsö tesz-kep amit ezzel az uj mechanikaval fotoztam. Ennel a kepnel meg aszem 1"-1,1" korul volt az RMS-em, es ekkor meg nem volt jol beallitva a rendszer. Par nap utan ezt a problemat mar megoldottam es tobnyire mar csak 0,4-0,5" korul mozog az RMS-em! Nagyon jo ez a mechanika! :-)

Dr. Francsics László Dr. Francsics László

Nagyon szép ez a részlet, nagyon éles és aprólékos a kép! Egy pici bemozdulást látok rajta, annak lehet, hogy érdemes utánajárni, hogy megszűnjön!