Észlelőrét

A Magyar Asztrofotósok Egyesületének galériája

Filmszelet: Cygnus-Cepheus

Filmszelet: Cygnus-Cepheus

Filmszelet: Cygnus-Cepheus

Elkezdtem saját kezűleg a negatívok digitalizálását Canon 50mm obi + 20mm közgyűrű kombóval. Benne hagytam a film szélét is, kíváncsi vagyok a véleményetekre. Szívesen fogadok tippeket arra is, miként lehetne szépen eltüntetni a vörös fényszivárgást, vagy esetleg mit lehetne még csiszolni a képen.

Készítette

Benei Balázs

Optika

Minolta MD Rokkor 50mm f/2

Kamera

Minolta XD5

Mechanika

AZ GTi

Helyszín

Zselic

Dátum

2021-09-10

Expozíciós adatok

10 perc, f/2

Szűrők

Fujicolor Superia 400

Hozzászólások

 Benei Balázs Benei Balázs

Köszönöm szépen!

 Feltóti Péter Feltóti Péter

Ez a verzió lesz az igazi, nekem is nagyon tetszik. Kuriózum és csúcsminőség.

 Benei Balázs Benei Balázs

Köszönöm, Lionel! :) Közben feltöltöttem egy kevésbe kékbe hajló verziót, es már a filmszéli sárga és vörös sem olyan harsány.

 Majzik Lionel Majzik Lionel

Elképesztően erős kép így együtt a kerettel, igazán büszke lehetsz rá! :)

 Benei Balázs Benei Balázs

Köszönöm nektek! Imre, ahogy írtam, ezt Canon 50mm objektív és 20mm közgyűrűvel digitalizáltam, egyenletes háttérfényt a telefonom kijelzője adott :) Korábbi analóg feltöltéseimet a labor szkennelte be nekem.

Dr. Francsics László Dr. Francsics László

Nagyon ütős lett, szépen értelmezi a keret a technikát. És mázli, de szép az egész színharmóniája, jó, hogy visszafogott az égterület.

 Gyenes Imre Gyenes Imre

Örülök neki hogy valaki még műveli a fotózás eme archaikus módját. Közel áll a szívemhez ez a technika, fél éve adtam el a nagyítógépet és a középformátumú kamerát, mert már nincs időm a lötypölésre, pedig mekkora élmény volt látni, ahogy az előhívóban kezd feketedni az ezüsthalogenid... hogy digitalizálsz? Szkennerrel vagy kamerával? Bár lehet a leica mérethez egy 2400dpi-s szkenner kevéske.