Észlelőrét

A Magyar Asztrofotósok Egyesületének galériája

IC 410 SHO

IC 410 SHO

IC 410 SHO

IC 410 - Varangy-köd
Az IC 410 poros emissziós köd körülbelül 11 000 fényévnyire van. A világító köd több mint 100 fényév átmérőjű. A kozmikus gázfelhő két figyelemre méltó lakója, az IC 410 ebihalai. Körülbelül 5 millió évvel ezelőtt alakult ki a csillagközi felhőben.Az ebihalak sűrűbb, hűvösebb gázból és porból állnak, körülbelül 10 fényév hosszú csillaggyárak. Fejüket a szél és a csillaghalmaz sugárzása formálja.
Skywatcher 200/800
Eq6-R pro
Asiair pro
Zwo asi 294 mm pro
Antlia SHO Szűrőszett
Expozíció 8,25 óra Ha 9,5 óra Sii 11,75 óra Oiii
Bin 2, Gain 120
6346 Sükösd
2023.02.14-2023.03.11

Készítette

Kollár István

Optika

SW 200/800 Newton

Kamera

Zwo Asi 294 MM Pro

Mechanika

Skywatcher EQ6-R pro

Helyszín

Sükösd

Dátum

2023-03-11

Expozíciós adatok

Expozíció 8,25 óra Ha 9,5 óra Sii 11,75 óra Oiii

Szűrők

Antlia 3nm SHO

Hozzászólások

 Kollár István Kollár István

Köszönöm. Egyenlőre elégedett vagyok a photoshoppal, de mint minden az életbe ez se tart majd örökké. Kicsit begyöpösödött vagyok. Ha valamit kitanulok és megfelelelően működik nehezen váltok. Pl az összes frissítést utálom ami a jól megszokott dolgokat alapjaiban vagy kinézetében menüében jelentőssen megváltoztatja, de igazatok van ha érzek magamba elég erőt lépek majd egyet előre.

 Fekete Krisztián Fekete Krisztián

Gratulálok a képhez. Már tegnap nézegettem én is a fotódat és az első gondolatom nekem is az volt, mint Álmosnak, hogy a középső régió túl fényes. Viszont mostmár sokkal jobb lett szerintem. Nekem a nagyobb látómezős verzió jobban tetszik és összhatásában. APP-t én sem használtam még sosem, de esetleg nézd meg a Siril-t ami ingyenes és a PixelMath - amit Álmos is említett - szintén benne van. Lehet kísérletezés szempontjából egy jó alap.

 Balási  Álmos Balási Álmos

:-)))))

 Kollár István Kollár István

A Pixellel kavartam ezt ki. Készült több változat, de ez tetszett a legjobban, úgyhogy ezt így meghagyom. Nem változtattam, csak hozzászokik a szemed. Ha elég sokat nézed, neked is úgy fog tetszeni mint nekem ((-:

 Balási  Álmos Balási Álmos

Az Astro pixel procit én nem ismerem, de ha a keverést PS-ben csinálod rétegekkel, akkor a javaslat ott is kivitelezhető.
Még módosítottál? Egyre jobb :-))

 Kollár István Kollár István

Én csak egy fapados asztrofotós vagyok. Csak Astro pixel procit meg Photoshopot használok.

 Balási  Álmos Balási Álmos

Sokat javult :-)
Nem tudom, hogy mit használsz az SHO kép generálására, ha esetleg PixMath-ban csinálod, akkor esetleg még próbálkozhatsz egy kicsit a csatornák mértékének a keverésével is.

 Kollár István Kollár István

Szia! Köszi a tippet. Kipróbáltam, igazad volt. Módosítottam a képet.

 Balási  Álmos Balási Álmos

Van benne munka rendesen, nagyon szép lett, szépek a részletek. Gratulálok!
Egy apróság ami egy kicsit zavaró számomra az a középső rész, szerintem világosabb a kelleténél, így az ebihalak majdnem beleolvadnak a háttérbe. Ez nagymértékben csökkenti a térhatást is. (Talán egy kis "ColorCorrected HDMRT" segítene rajta.)

 Kollár István Kollár István

Szia! Köszi. Délutános voltam mikor volt egy hét derült. Szünetek helyett jöttem haza elindítani a cuccot. Kissé kivoltam már hét vége felé, de megérte.

 Schmall Rafael Schmall Rafael

Igen látványos lett! Nemsemmi, jó sok derülted volt. Emlékszem, hogy kb. egy hétig itt beragadt a ciklon nálunk és az ország nagyrészén meg derült volt. :D