Észlelőrét

A Magyar Asztrofotósok Egyesületének galériája

Észak-Amerika köd részlet

Nem voltam biztos benne, hogy a szűk látómező miatt működőképes lesz a kompozíció, de feldolgozás közben kiderült, hogy látnivalókban milyen gazdag ez a terület, tele van izgalmas részletekkel. Külön öröm volt, hogy a zenitben tudtam fotózni, kivételesen nem kellett gradienssel bajlódni. Feldolgozás: PX, PS

Készítette

Kiss Péter

Optika

SW 200/800 Newton

Kamera

Canon 600d átalakított

Mechanika

SW EQ6-R

Helyszín

Belecska, Ágasvár

Dátum

2020-08-21

Expozíciós adatok

123 x 5 perc, iso800

Hozzászólások

Tóth Bence

Itt is grat Peti, szuper lett ez a kép! Nagyon részletes, tiszta, a kompozíció is remek :)

Kiss Péter

Köszi Flórián! Megpróbálok ősszel lejutni a Zselicbe, hiányzik a hangulata na meg a jó társaság! :)

Vámosi Flórián

Le a kalappal! Nagyon jól kihasználtad a DSLR-t, nagyon jó , szemet gyönyörködtető a színkezelés és a részletek is extrémek. Remélem lesz alkalmunk végre újra egy helyen fotózni. :)

Kiss Péter

Laci: Köszi hogy ránéztél! Az utóbbi időben úgy éreztem, hogy a 600D tudása már kevés az általam kitűzött célok eléréséhez, de jó látni, hogy nem minden esetben. Ha fényes objektumot fotózok, mint pl. az NGC7000, akkor gyönyörűen teszi a dolgát. Akkor válik a dolog problémássá, amikor halvány dolgokat fotózok, sajnos akkor már előtérbe kerülnek a fényképezőgép hátrányai.

Peti: köszi, hogy írtál!

Francsics László

Ez nagyon precíz lett Peti! A mostani cmos kamerák világában én azt gondoltam, hogy nem lehet már DSLR-rel labdába rúgni. De nem csak árnyalatok, tónusok terén lett ez a fotó kiemelkedő, hanem az apró részleteket illetően is. Láttam már hasonló jellegűt, de ennyire kifinomult Észak-amerika RGB-t még nem. Nem csak idehaza, hanem külföldről sem. Főleg a sötét ködös területen lenyűgöző a gazdagsága.
Grat!

Kiss Péter

Nagyon jól nézett ki, aztán belenagyítottam, és kiderült, hogy annál sokkal több. Elképesztő jó a felbontás, és a dinamika is. Percekig lehet bolyongani a sötét-ködben is. A részleteken felül pedig az egész egyszerűen szép. Ez az a fajta kép, amit el tudnék képzelni méteres méretben a falon.