Észlelőrét

A Magyar Asztrofotósok Egyesületének galériája

NGC-281 Pacman

Régi verzió

NGC-281 Pacman

A Pacman-köd a nevét a híres Pacman videojáték főszereplőjére emlékeztető megjelenése miatt kapta. Az oxigén csatornát Törököppányból fotóztam ahol magyar viszonylatban kitűnő ég van, ez meg is látszik a végeredményen. Feltöltök két feldolgozást.
Skywatcher 200/800 Quatro
Eq6-R pro Mechanika
Asiair pro Vezérlő egység
Zwo asi 294 mm pro Kamera
Zwo asi 290 mm Vezetőkamera
Zwo Oag
Antlia SHO 3nm Szűrőszett
Expozíciós idő 23 óra SHO
Bin 2, Gain 120
6346 Sükösd
2023.10.13-2023.11.6

Készítette

Kollár István

Optika

SW 200/800 Newton

Kamera

Zwo Asi 294 MM Pro

Mechanika

Skywatcher EQ6-R pro

Helyszín

Sükösd, Törökoppány

Dátum

2023-11-06

Expozíciós adatok

23 óra SHO

Szűrők

Antlia 3nm SHO

Hozzászólások

 Kollár István Kollár István

Szia. Köszönöm. Ez a verzió nekem is bejön, úgyhogy olyan amilyen így marad. Kössz a segítséget.

 Kaptás Attila Kaptás Attila

Szia István.
Most hpgy nem világít annyira a közepe mint az előbbinél sokkal jobban látszik minden benn. most szuper a kék is.sokkal jobb hogynem vágtál belőle .Szuper lett.Gratula

 Kollár István Kollár István

Elkészült az újabb verzió.

 Kollár István Kollár István

Köszönöm! Az a terv, hogy megpróbálom kettő előnyeit majd egyesíteni. Ez is volt a terv , de valahol valamit elrontottam. Talán GHS, és a nagyobb kivágásnál, sehogy se boldogultam a színekkel.

 Galambos Gábor Galambos Gábor

Szia Pisti! Nekem személy szerint kompozíció szempontjából a nagyobb kivágás tetszik, viszont a szűkebb kivigású képnek szebb a színvilága. Jól a mélyére lehet látni a kék területnek. Igazi falra illő fotó, gratulálok!

 Kollár István Kollár István

Sziasztok. Köszönöm, hogy ránéztetek. Szánok majd még egy kis időt erre a képre mert mindkét verziónál van valami hiányérzetem.

 Kaptás Attila Kaptás Attila

Szia István.
Nagyon szép lett ez a kép.Nekem egy kicsit tólságosan ragyog a közepe és így nagyon a narancsosalsó részek átmennek a tólszaturált irányba. a csillagok szépen lettek hózva mint színielg mint fényben, kivéve az említett középspő részben, ott mint ha csak fehér kiégett csillagok lennének.Mint ahogy Tomi is írta akék kicsit babás-ra sikerült. nekem jobban bejön a nem vágott verzió.személyes izlésemnek a zajszűrés is kicsit sok de ez egyéni .
Gratula hozzá mindenképp.

 Dobrovodský Tamás Dobrovodský Tamás

Ez egy jól sikerült fotó, gratula! :-) Szépek a csillagok, a köd halvány struktúrái is szépen jönnek. Kompozíció is jól meg lett oldva. Egy kis személyes megjegyzésem lenne, ha megengeded: az OIII tartomány színe nekem már picit világosnak tűnik és kicsit már átmegy a türkiszkékbe - de ez csak a személyes véleményem és meglátásom... Izlések és pofonok - mindenkinek mást tetszik és mindenki egy picit máskép látja a színeket. De ettől függetlenül ez a kép nagyon jól sikerült! :-)

 Kollár István Kollár István

Köszi Bence és neked is Bence (-:
Jó néha bandázni olyanokkal akikkel közös a hobbi!

 Tóth Bence Tóth Bence

Szép lett István, emlékszem a TKs estére jó volt ott találkozni :) Jól néznek ki azok a kinyúló OIII csápok, nem is emlékeztem hogy ilyen jó kis struktúrák vannak ott.

 Papp Bence Papp Bence

Szép részletes lett. A színvilág is bejön. Grat!