Észlelőrét

A Magyar Asztrofotósok Egyesületének galériája

M94 macskaszem-glaxis

M94 macskaszem-glaxis

M94 macskaszem-glaxis

Újra feldolgoztam Siril progival a meglevő anyagomat az M94 galaxisról, ami nem éppen ideális körülmények között készült. Szeretnék is még vagy 10 órát lőni hozzá a hegy tetejéről(2000m) csak legyen hozzá alkalom, de az is lehet, hogy teljesen az elejéről fogom kezdeni. Feltöltöttem az előző képet amit DS-l raktam össze. Sirilben a normalizálás 1000x jobb, ez látszik a látómezőn is, valamint a halvány részletek is jobban előbújnak.

Javaslatokat észrevételeket szívesen veszek, hogy mire figyeljek még esetleg oda.

Köszi, hogy ránéztetek.

Készítette

Jámbor Tamás László

Optika

TS-Optics 200\1000

Kamera

Canon 600D Baader szűrővel

Mechanika

SWEQ6Rpro

Helyszín

Szőlősgyörök

Dátum

2021-05-15

Expozíciós adatok

18 óra

Hozzászólások

 Jámbor Tamás László Jámbor Tamás László

Köszönöm, hogy ránéztél, meg a tippet is, ki fogom próbálni.

 Majzik Lionel Majzik Lionel

Kellemes összhatása van a képednek! :) A zölddel kapcsolatban esetleg a "Hasta La Vista, Green!" ingyenes Photoshop plugint tudnám még ajánlani!

 Jámbor Tamás László Jámbor Tamás László

Köszönöm szépen fiúk. Igen Laci ez ugyan az a nyers, ami a párás fényszennyezett időben készült. A Siril az nagyon bejövő nekem, nagyon ügyes progi. Az Alpokban sajnos még nem volt lehetőségem fotózni. Már elkezdtem a régi m81-82t is újradolgozni a Sirillel. Sokkal több minden előjön, a normalizálása fantasztikus. Nem tudom miért, de én a zölddel rendszeresen küzdök. :D

Dr. Francsics László Dr. Francsics László

Tök jó, nagyon mély! Gondolom volt küzdés a háttérrel. Ez volt a párás időben készülő, nem? Vagy az Alpokban hozzálőttél, attól lett jobb?
Nekem a háttér még itt-ott zöldesnek tűnik, igazítanék rajta egy picit óvatosan. DBE-t próbáltad már?

 Panyik Lénárd Panyik Lénárd

Nekem tetszik a kép jó az összhatása. A vágásnál a téma kicsit talán lentre csúszott meg mintha a háttér elmenne kicsit pirosas árnyalatba de lehet csak monitoromon :) Gratula a képhez !