Észlelőrét

A Magyar Asztrofotósok Egyesületének galériája

Írisz köd NGC7023

Már rég fel akartam tölteni ezt a tavaly nyári fotómat, de teljesen kiment a fejemből. Bence említette, hogy ezt fotózza ő is, így most beugrott, hogy mielőtt felteszi ő is a sajátját, és ezzel az Íriszek lécét is, feltöltöm én is. Ez a fotó tulajdonképpen számomra a búcsú a DSLR világától, hisz ez volt az egyik utolsó nagyon-nagyon sok expós fotóm, és ezt még nem publikáltam itt. Idén már én is monóval folytatom az NGC7023-at :)

Készítette

Feltóti Péter

Távcső/Objektív

200/800 SkyWatcher Newton carbon asztrográf

Kamera

CANON EOS 600D (átalakított)

Mechanika

Skywatcher NEQ6 pro GoTo

Helyszín

Belecska - Dugi Otok

Dátum

2019-08-01

Expozíciós adatok

360*5 perc ISO 800

Hozzászólások

Feltóti Péter

Köszi szépen srácok!
Peti, igen, azt hiszem ez nagyobb lett, de még talán bírja.
Attila, igen ezt fotóztam akkor is már, és még utána nagyon sokáig :)
Köszi Rafi!

Schmall Rafael

Nagyon menci lett! :-)

Dezső Attila

Emlékszem! Az írisz ködöt toltad, az ominozus "Belecska woodstock" partin.. És most látjuk az eredményét.. Gratula! Nagyon jó lett! :)

Kiss Péter

Az egyik kedvenc képem! Mintha valamivel nagyobb méretben töltötted volna fel ide, ugye? Nekem is összejött rá a 360x5 perc de nehezen haladok vele. Úgy hiszem, hogy ez a dslr határa. Ennyi expó és mégis alig van mozgástér, feldolgozás közben. Aki lőtt rá ennyi expót, az tudja, hogy még így is milyen nehéz ilyen szépen kidolgozni!

Feltóti Péter

Nyitott kapukat döngettek :) elég előkelő helyen van a listámon az Írisz mono kamerával, csak még azt nem döntöttem el, hogy melyikkel csináljam, most egyelőre az ASI-val tervezem, de még meglátom.

Majzik Lionel

Szép kis búcsú volt ez Peti! :) Osztom Laci véleményét, lehet hogy kísérleti jelleggel érdemes lenne megpróbálni még egy lumis felturbózást!

Tóth Bence

Örülök hogy feltetted ide is ezt a képet, én nagyon szeretem! Anno mikor láttam még a másik galériában ezt akkor már elhatároztam hogy nekem is kell egy ilyen :) Örülök azért így utólag hogy akkor nem ugrottam neki minimális tapasztalattal meg a Nikonnal, valószínűleg csalódtam volna mert meg se közelítette volna ezt... kíváncsi leszek mit tudok majd kihozni a témából, de ilyen tempóban ősz vége lesz mire összejön a tervezett expómennyiség :D

Francsics László

Nem akarsz alátenni egy kis moravian luminance-t? mondjuk 10 órát? Lehet, hogy jól dolgoznának együtt.
Amúgy nagyon szép, nem is emlékeztem erre a képre.