Észlelőrét

A Magyar Asztrofotósok Egyesületének galériája

Elefántormány SHO

A hónap képe döntős: 2020. május

A hónap képe döntős: 2020. június

Lent vagyok vidéken és jött egy félig holdas derült amit nem lehetett veszni hagyni... próbáltam keresni valami keskenysávos témát amiből nincs túl sok ilyenkor, végül erre esett a választás. Nem is nagyon bíztam benne hogy használható lesz, eleve borzasztóan alacsonyan van még, fél órával asztrodark előtt már indult a Ha, meg asztrodark után is még kapott egy félórányi Ha-t. Amolyan hogy sajtoljuk ki a maximumot egy éjszakából fotó lett :) De a végeredmény felülmúlta az előzetes várakozásaimat úgyhogy végül felraktam...

Készítette

Tóth Bence

Optika

200/800 Newton

Kamera

ASI1600MM Pro

Mechanika

EQ6-R

Helyszín

Törökszentmiklós

Dátum

2020-05-12

Expozíciós adatok

30x300s Ha, 13x13x300s OIII,SII

Szűrők

Astronomik Ha,OIII,SII (12nm)

Értékelések

Gyönyörű az átlós kompozíció és a színek visszafogottsága. A kékből barnába átalakuló háttér egészen egyedi hangulatot kölcsönöz a képnek.

Francsics László

Hozzászólások

Tóth Bence

Köszi szépen Peti! :)

Kiss Péter

Az egyik legszebb feldolgozás amit eddig láttam! Nagyon tetszik a visszafogottsága ami elegáns megoldást eredményezett. Gratulálok hozzá!

Tóth Bence

Köszi Peti és Lionel! :)

Feltóti Péter

Na itt már egyértelműen lejön a tudatos és magabiztos feldolgozás. Ez nem próbálgatás, ez meg lett csinálva :) Nagyon tetszik. Amúgy én épp arra gondoltam, hogy a saturációt még lehetne tolni, de ez egyéni ízlés kérdése.

Majzik Lionel

Valóban nagyon kellemes, természetes hatású, jól megtervezett és feldolgozott kép! :)

Tóth Bence

Köszi szépen Laci és Rafi! Igen keskenysávban könnyen el lehet szaladni a feldolgozással, ez a neten hasonló területről készült képekhez képest visszafogott. Nekem egyébként ezekkel az "enyhébb" színekkel sokkal jobban átjön a kép mélysége, azért is dolgoztam fel így. Nem mozaik, de nem vágtam belőle sokat.

Francsics László

Rafinak igaza van, szép visszafogott, jók a színek is, kellemes. Bejön a kompozíció. Ez mozaik kép? Mintha nagyobbacska lenne a látómező, illetve részletesebb, mint szokott lenni.
Laci

Schmall Rafael

Igen szép és részletes lett. Itt az SHO-nál nemtudom hogy ez visszafogott színvilág-e vagy sem, de nekem így tetszik ezzel a színekkel. Nincs túlhúzva, szétbányászva. Egyszerűen nagyszerű. :-)