Észlelőrét

A Magyar Asztrofotósok Egyesületének galériája

Elefántormány SHO

Lent vagyok vidéken és jött egy félig holdas derült amit nem lehetett veszni hagyni... próbáltam keresni valami keskenysávos témát amiből nincs túl sok ilyenkor, végül erre esett a választás. Nem is nagyon bíztam benne hogy használható lesz, eleve borzasztóan alacsonyan van még, fél órával asztrodark előtt már indult a Ha, meg asztrodark után is még kapott egy félórányi Ha-t. Amolyan hogy sajtoljuk ki a maximumot egy éjszakából fotó lett :) De a végeredmény felülmúlta az előzetes várakozásaimat úgyhogy végül felraktam...

Készítette

Tóth Bence

Távcső/Objektív

200/800 Newton

Kamera

ASI1600MM Pro

Mechanika

EQ6-R

Helyszín

Törökszentmiklós

Dátum

2020-05-12

Expozíciós adatok

30x300s Ha, 13x13x300s OIII,SII

Szűrők

Astronomik Ha,OIII,SII (12nm)

Hozzászólások

Tóth Bence

Köszi szépen Peti! :)

Kiss Péter

Az egyik legszebb feldolgozás amit eddig láttam! Nagyon tetszik a visszafogottsága ami elegáns megoldást eredményezett. Gratulálok hozzá!

Tóth Bence

Köszi Peti és Lionel! :)

Feltóti Péter

Na itt már egyértelműen lejön a tudatos és magabiztos feldolgozás. Ez nem próbálgatás, ez meg lett csinálva :) Nagyon tetszik. Amúgy én épp arra gondoltam, hogy a saturációt még lehetne tolni, de ez egyéni ízlés kérdése.

Majzik Lionel

Valóban nagyon kellemes, természetes hatású, jól megtervezett és feldolgozott kép! :)

Tóth Bence

Köszi szépen Laci és Rafi! Igen keskenysávban könnyen el lehet szaladni a feldolgozással, ez a neten hasonló területről készült képekhez képest visszafogott. Nekem egyébként ezekkel az "enyhébb" színekkel sokkal jobban átjön a kép mélysége, azért is dolgoztam fel így. Nem mozaik, de nem vágtam belőle sokat.

Francsics László

Rafinak igaza van, szép visszafogott, jók a színek is, kellemes. Bejön a kompozíció. Ez mozaik kép? Mintha nagyobbacska lenne a látómező, illetve részletesebb, mint szokott lenni.
Laci

Schmall Rafael

Igen szép és részletes lett. Itt az SHO-nál nemtudom hogy ez visszafogott színvilág-e vagy sem, de nekem így tetszik ezzel a színekkel. Nincs túlhúzva, szétbányászva. Egyszerűen nagyszerű. :-)