Észlelőrét

A Magyar Asztrofotósok Egyesületének galériája

Déli krátermező

Régi fotót választottam első képként, remélem lesz módom újakkal is jelentkezni.

Készítette

Varga János

Távcső/Objektív

SW 250/1200 BD Newton

Kamera

ASI 174MM Cool

Mechanika

NEQ6 Pro Go-To

Helyszín

Budapest

Dátum

2017-04-03

Expozíciós adatok

???

Hozzászólások

Varga János

Köszönöm szépen, igazán örülök ha így van! Mélyeges lennék magam is, de itthonról már nincs sok értelme, a kitelepülésből pedig kiöregedtem! :)

Dezső Attila

Ebben a hónapban ez a kedvenc képem!(No meg a Peti M81-e) Pedig alapvetően "mélyeges" vagyok!

Varga János

Laci, Zoltán, nagyon szépen köszönöm, nekem a megtiszteltetés, hogy megtekintettétek, ilyen kedves hozzászólásokért meg főleg megérte feltölteni! :)

Nagy Zoltán A.

Gyönyörű, nagyon jók ezek a kemény, határozott tónusok -- és mellé fantasztikus élesség! Nagyon él a kép, örülök hogy láthattam János!

Bagi László

Nagyon szép, részletes fotó. A megszokott minőség. Gratulálok János.

Varga János

Te meg engem hozol zavarba! :) Ha elhagyjuk a kölcsönös tisztelet köröket, akkor is azt mondhatom amit a fotód alatt írtam, az a fotó megjelenésében olyan amilyenre magam is törekszem, tehát nem tekintem egyedülállónak hazai viszonylatban ezt a képfeldolgozási stílust. Bár terjedne ez a nézet is, ami megőrzi az esztétikát a Hold fotózásában, és nem mindenáron a végletekre hegyezi ki a műszer teljesítőképességét már-már az esztétika rovására.

Szántó Szabolcs

Ne írjál ilyeneket, mert zavarba hozol! :-)
Én viszont a Te Hold fotóidat tartom etalonnak a magam számára. A képfeldolgozásodban van egy olyan könnyedség és természetesség amit senki nem tud kis hazánkban leutánozni.

Varga János

Igényes, szép galéria, részemre a megtiszteltetés Laci, hogy meginvitáltál ide, köszönöm a kedves fogadtatást és a lehetőséget! :) Örülök Szabolcs, hogy itt is találkozhatunk, hiszen régóta csodálom a Naprendszer fotóidat, Tőled mindig megtiszteltetés a gratuláció! :) Természetesen Laci Tőled is, mert ha van nagy "képmágus" a hazai szakmában, az Te vagy! :)

Szántó Szabolcs

Csak gratulálni tudok hozzá! Gyönyörű fotó!

Francsics László

Isten hozott! :-) Mindig élvezet ekkora látómezejű, de nagyon részletes Holdfelszínt nézegetni. Tűéles, és tetszik hogy a terminátorral párhuzamosan fekszik a kompozíció. Jól kitaláltad, János!
Üdv: Laci