Észlelőrét

A Magyar Asztrofotósok Egyesületének galériája

Törökkoppányi éjszaka

A hónap képe döntős: 2023. július

Remek közösség és fantasztikus égbolt fogadott minket a törökkoppányi észlelőhétvégén. Ondrej Kádašy-val egy pár száz méterrel eltávolodtunk a bázistól, innen készítettünk néhány asztrotájképet. Szerencsére volt idő arra is, hogy elkészítsek egy 86 paneles teljes égboltot bemutató panorámát.

Készítette

Majzik Lionel

Optika

Samyang 24mm f/1.4 ED AS IF UMC

Kamera

Nikon Z5

Mechanika

WDF-4

Helyszín

Törökkoppány

Dátum

2023-07-15

Expozíciós adatok

24 mm / ƒ/2,2 / 86 x 8 s / ISO 6400

Hozzászólások

Dr. Francsics László Dr. Francsics László

Google utcakép! Ez tök jó ötlet, csak rendezzük a tulajdonviszonyokat, és akkor utána a teljes utat feltölthetjük a google-ra!
Lio, szerintem is arra gondol Rafi, én is arra gondolnék.

 Majzik Lionel Majzik Lionel

Mármint amikor ilyen körbeforgathatóvá válik? Amit a PTGui alapból összerak kiterítve, azt kell PS-be betölteni, a hiányzó részeket (nadír környéke) kipótolni és kész is. Automatikusan átalakítja!

 Schmall Rafael Schmall Rafael

Nájsz! :D Egyszer jártam úgy, hogy talán a fulldomeot átalakította a facebook. Mind a mai napig nem jöttem rá, hogyan csináltam. :D

 Majzik Lionel Majzik Lionel

Köszi szépen Srácok! Igen, az a 360 fokos kép sokkal emberközelibb, de valahogy le kellett butítani kétdimenzióra! :D Érdemes lenne feltölteni a Google Utcaképre? Elvileg egy mezőgazdasági úton voltam, de gyakorlatilag ez nem jelent semmit a mai világban! :) Bence, nagy öröm volt ott lenni, elképesztő volt az ég. Sajnálom, hogy nem találkoztunk, de ami késik, nem múlik! :)

 Tóth Bence Tóth Bence

Örülök hogy sikerült lejutni TKra, és még fotózni is! Szép lett, sajnos én csak egy rövid délutánra tudtam most menni, de remélem összefutunk legközelebb :)

 Dobrovodský Tamás Dobrovodský Tamás

Érdekesek ezek a nagy látószögű képek... :)

Dr. Francsics László Dr. Francsics László

Szép ez is, bár a mobilon körbeforgós fulldóm verziót ez nem tudja überelni. Az nagyon élethű volt.