Észlelőrét

A Magyar Asztrofotósok Egyesületének galériája

NGC7822 - Ördögfej-köd (PixInsight első feldolgozásom)

Már többen mondtátok, hogy végre próbáljam ki a Pixinsightot, szóval elhatároztam magam és letöltöttem a próba verziót. Nekivágtam a tavalyi kepeimnek es kiprobaltam, mire kepes ez a program - ez persze szamomra is nagy kihivast hozott, mivel már kb 20 éve a PS-ben dolgozom, ezért nagyon furcsa volt a kezelőfeluletét megszokni. Viszont ugy latszik, ez a program tenyleg a maximumot tudja kihozni a nyers kepekböl - fökent a sötet arnyalatok sokkal reszletesek - es ez persze azert mert majdnem minden procest a linearis kepfeldolgozas soran csinaljuk...
Szoval, ha sok borult idönk lesz, feldolgozom meg a többi kepemet is... Egyenlöre elegge igeretesnek tünik a program.

Készítette

Dobrovodský Tamás

Optika

Lacerta 200/800 Fotonewton + (Nexus 0,75x korrektor-reduktor)

Kamera

ASI 183MM Pro

Mechanika

EQ6-R Pro GoTo

Helyszín

Ímely - Szlovákia

Dátum

2022-08-10

Expozíciós adatok

H alfa 72 x 180 mp gain 111, OIII 64 x 180 mp gain111 + korrekciós képek

Szűrők

Baader 6,5nm Halfa, Astronomik 6nm OIII, Astronomik SII 6nm

Hozzászólások

 Kollár István Kollár István

Szia. Igen már nekem is színkalibrált monitoron van. A laptopomhoz képest ég és föld. Jó, ha vannak a képeink közt nüansznyi különbségek attól lesznek egyediek.

 Dobrovodský Tamás Dobrovodský Tamás

Köszi Pityu,, de ez kb olyan feldolgozas, mint amit meg tavaly nyaron csinaltam... - csak most Pixi-ben :D Amugy tegnap voltam a nyomdaban,, kinyomtattam pár képet es igy, ezzel a szin es kontraszt beallitasal eleg jol mutatott. Persze, itt a nyomtatas beallitasatol is függ,, meg a monitoromtol - monitorodtol. En MacBook Pro-t hasznalok, amiknek mar alapbol be van kalibralva a kepernyojuk - persze ezt mindig ellenörzöm, ugy, hogy elkuldöm a telefonomra a kepet es kb 99% meg szoknak egyezni a szinek es a kontraszt is.

 Kollár István Kollár István

Szép köd, szép feldolgozás, sok részlet. Én a színeknek nagyobb mélységet adnék, de ez ízlés kérdése. Jól sikerült gratulálok!