Észlelőrét

A Magyar Asztrofotósok Egyesületének galériája

Ngc7331

Ngc7331

Ngc7331

Egy ideig ültem a képen mert a háttérrel nem boldogultam.Kicsit többet akartam kihozni a képből talán túl is toltam ,de így sikerült .Sajnos nem elég sötét az ég Ágfaván :)

Készítette

Panyik Lénárd

Optika

SkyWatcher 200/1000 SW F4 korrektor

Kamera

Canon 2000d

Mechanika

Eq6 pro átalakított

Helyszín

Ágfalva

Dátum

2021-11-20

Expozíciós adatok

280x6 perc iso 800

Hozzászólások

 Panyik Lénárd Panyik Lénárd

Köszönöm Bence ! Peti tegnapi előadásánál rájöttem ,én is abba a hibába estem ,hogy olyat akartam előhozni amihez nem elég a nyersem . Erről a képről vettem az ötletet, hogy talán elő tudom hozni valamennyire a fluxusködöt https://live.staticflickr.com/65535/50165759202_1ea80c87cb_h.jpg. De a köd igazából pont annyira jött elő ,hogy zavaró legyen .Így nem igazán jött össze a dolog .

 Tóth Bence Tóth Bence

Micsoda galaxiskavalkád :) A háttérért tényleg kár, mert amúgy a téma és a kompozíció is nagyon jó szerintem, és a gx-ekben is kezdenek szép részletek előjönni!

 Panyik Lénárd Panyik Lénárd

Köszi szépen Laci ,hogy ránéztél. Az új kamera már megvan de még nem volt alkalmam használni . ezen a képen masfél éve ülök ami foktosodásnak látszik az egy fluxus köd a galaxisok között csak a fényszenny ki nyírta szerintem a színét valamint a kamera sincs átalakítva . Sokat gondolkodtam rajta hogy megpróbáljam-e előhozni vagy húzzam be feketére . Csak ugye akkor fele ennyi expó is elég lett volna így tettem egy próbát több kevesebb sikerrel :).Készült egy szolidabb változat is ahol visszább húztam a hátteret, este feltöltöm az is . Még egy újabb idas lpsd szűrőn gondolkozom, lehet az ilyen témáknál sokat segítene. Nagyon szívesen lemennék a balatonra kitelepülni hozzátok de nincs jogsim így nem igazan vagyok mobil :)

Dr. Francsics László Dr. Francsics László

Szia! Jel zaj-ban erős a felvétel, hatalmas meló van benne látom!
Sajnos a hátterét tekintve nem annyira lett tiszta, kicsit foltos, színfoltosnak tűnik. Ha kevésbé húzod ki, akkor érzetre jóval jobb lehetne. Persze, akkor nem ennyire mély. A Stephans kvintett árapály csóválya szépen látszódik, de ha arról lemondasz, akkor a fotó is kisimul. Sajnos a mély fotókhoz tényleg sötét ég kell. Ezt érdemes kitelepülve fotózni amúgy, persze akkor nehéz ennyi expót begyűjteni. Esetleg nagyobb tükörre, erősebb fényképezőgépre váltás? Ha ennyit tolsz bele egy képbe, én megfontolnám!