Észlelőrét

A Magyar Asztrofotósok Egyesületének galériája

A Vállfa-halmaz és társai

Majdnem egy éve asztrofotóztam utoljára, így most a jászszentlászlói Kiskun-táborban adódott két éjszakát maximálisan ki akartam használni, hogy megörökítsem a Tejút ezen részét. Már korábban is próbálkoztam ezzel a területtel 105mm-es átfogáson, és most, 135mm-en egy finomabb, látványosabb képet akartam készíteni. Meg kellett küzdenem a holddal és a felhőkkel rendesen, így kicsit kevesebb lett a nyersanyag, mint szerettem volna, de talán sikerült kihozni belőle, amit lehetett. :)

Készítette

Tepliczky Csilla

Optika

Samyang 135mm f/2

Kamera

Canon 600D (átalakított)

Mechanika

Skywatcher Star Adventurer

Helyszín

Jászszentlászló

Dátum

2022-07-22

Expozíciós adatok

111x2 perc, f/2.8 ISO-800

Hozzászólások

 Tepliczky  Csilla Tepliczky Csilla

Köszi szépen az észrevételt, Bence, valóban kicsit zöldbe ment át, mert túlságosan levettem a vöröset és a bíbort, de kicsit babráltam még vele, cseréltem a képet. :)

 Tóth Bence Tóth Bence

Szia Csilla! Szép lett, jó a kompozíció, felbontás, színek! Picit a háttér (ha itt beszélhetünk arról egyáltalán :) ) mintha zöldbe menne a jobb oldal lent, de lehet csak a laptopom monitora ver át... Azt én is sajnálom hogy nem jöttél TK-ra :(

 Tepliczky  Csilla Tepliczky Csilla

Köszi Laci, hát igen, én is bánom kicsit, mert tudtam volna még ehhez is gyűjteni, de ha lesz még ilyen, akkor jövök :P

Dr. Francsics László Dr. Francsics László

Csilla, ez nagyon szép lett! Kifejezetten tetszik a részletessége, és főleg a színek gazdagsága! Sárgák, barnák sokféle árnyalata. Szuper!
Kár, hogy nem voltál TK-n! Volt egy teljes derültünk, 1 hasonló felvétel belefért volna.