Észlelőrét

A Magyar Asztrofotósok Egyesületének galériája

Árnyjáték

A fotó átlagosnál jobb nyugodtság mellett készült, ezért kimondottan jónak tekinthető, átlagosan 2,4 ívmásodperc felbontást sikerült elérnem. Ez azt jelenti, hogy a fotón nagyjából 2*2 pixelenként találhatóak a legkisebb részletek. A kép egy igen erős vágás eredménye, az eredeti 20 megapixelből mindössze 4,7 megapixelnyi terület lett kivágva.

Készítette

Feltóti Péter

Optika

200/800 SkyWatcher Newton carbon asztrográf

Kamera

ZWO ASI183 MM Pro

Mechanika

Skywatcher NEQ6 pro GoTo

Helyszín

Otthon

Dátum

2020-11-06

Expozíciós adatok

131*5 perc H-alpha

Szűrők

Astronomik H alpha 6 nm

Hozzászólások

 Tóth Bence Tóth Bence

Szia Peti! Tényleg látszik hogy jó nyuginál készült a kép, baromi részletes lett. Én is kíváncsi vagyok amúgy a színes változatra, de azért mert már mondtad egy ideje hogy csináltál, és már kíváncsi vagyok. Nem pedig azért mert nagy hiányérzetem lenne ennek a képnek a kapcsán :)

 Kiss Péter Kiss Péter

Nagyon szépek a részletek. Külön tetszik, hogy a sötét porköd árnyalatai, finom átmenetei mennyire természetesek. Kíváncsi vagyok a színes verzióra a nagyobb látómezővel!

 Feltóti Péter Feltóti Péter

Köszi Laci, a csillagok az erős kicsinyítés miatt lettek kicsit pacnisak, de az meg kellett az űrtávcsöves élményhez. Ebből a vágásból ugyan nincs színes, de egy teljes látómezős van, bár ott az OIII mesze nem lett ilyen penge, hamarosan azt is feltöltöm.

 Francsics László Francsics László

Igazából egy összehasonlító kép kellene, hogy ez bizony nem csak egy egyszerű ff látómező, hanem valójában ez egy számunkra, illetve a rendszereink számára szokatlanul élesre sikerült fotó lett. Gyönyörű oszlopos globulák rajzolódnak ki, a ff kép dinamikája pedig nagyon jó, egészen űrtávcsöves feelingje van. Kíváncsi lennék milyen lehet színesben!
Kicsit a csillagok pacnisak, de ez nem sokat vesz le az összhatásból.

 Szűcs Mátyás Szűcs Mátyás

Nagyon szép, letisztult monokróm feldolgozás lett ez. A kompozíció is tetszik, a tekintetet befele vonzó ködoszlopokkal.