Tisztújító közgyűlés és online asztrofotós klub

Az Asztrofotós Klub azért jött létre, hogy ne csak online fórumokon, hanem élőben is meg tudjuk beszélni asztrofotós kérdéseinket, képfeldolgozással kapcsolatos kétségeinket. Illetve azért is, hogy fotóikat és élményeiket azok is be tudják mutatni, akik nem szoktak előadást tartani, akik visszafogottabb módját választják ennek a hobbinak, vagy még esetleg nem tartanak ott, hogy kiálljanak a nagyközönség elé. Szeretnénk, hogy ez az esemény általános része legyen a magyar asztrofotózásnak.

A jelenlegi klubot online tartjuk meg, melynek előnye, hogy távolabb lakó érdeklődők is csatlakozhatnak.


Idei első tisztújító közgyűlés

A klub első 15 percében, 19:00 órától kezdve tisztújító közgyűlést tartunk az elnöki és alelnöki posztok betöltéséről. Az erről szóló anyagot itt tudjátok elolvasni:

https://magyarasztrofotosok.hu/upl/etc/1021_2431_37b2c3fc_.pdf

Asztrofotós klub

A gyűlés második felében ismét egy fontos témát beszélünk meg, sőt egy virtuális kirándulást is teszünk:

  • Feltóti Péter beszél az asztrofotós képfeldolgozás finomságairól:„Mitől csúnya az asztrofotó avagy gyakori feldolgozási hibák” A képfeldolgozás különböző lépései során elkövethető hibák kerülnek terítékre példákkal illusztrálva. Főképpen az utómunkák fázisában, például a rosszul alkalmazott digitális effektek szűrők, eszközök használata, szoftverektől függetlenül. Szemléleti előadás arról, hogy mit érdemes elkerülni, és mire érdemes vagy nem érdemes törekedni.
  • A klub második felében Rózsa Ferenc élőben jelentkezik be Chiléből, a Las Campanas Obszervatóriumból. Ferenc online tárlatvezetésre kalauzol el bennünket, melynek során többek között a HATPi magyar exobolygó kutató programról és személyes élményeiről is mesél.
Előadóink:
  • Feltóti Péter
  • Rózsa Ferenc
További  részletek:
Szeretettel várunk február 2-án csütörtökön, az Online Asztrofotós Klub ZOOM konferenciáján!
  • Február 2, csütörtök 
  • Kezdés: 19:00 Online.
  • Zoom link a levélben és a csoportban megosztva