januári online klub 2023

Januári nyílt asztrofotós klub: HST és JWST képek feldolgozása és képnézegetés: az Év asztrofotója verseny fotói

A januári asztrofotós klub különleges, hisz ez alkalommal nyílt, bárki számára látogatható módon tartjuk, továbbra is online formában, melynek előnye, hogy távolabb lakó érdeklődők is csatlakozhatnak.

Az Asztrofotós Klub azért jött létre, hogy ne csak online fórumokon, hanem élőben is meg tudjuk beszélni asztrofotós kérdéseinket, képfeldolgozással kapcsolatos kétségeinket. Illetve azért is, hogy fotóikat és élményeiket azok is be tudják mutatni, akik nem szoktak előadást tartani, akik visszafogottabb módját választják ennek a hobbinak, vagy még esetleg nem tartanak ott, hogy kiálljanak a nagyközönség elé. Szeretnénk, hogy ez az esemény általános része legyen a magyar asztrofotózásnak.


A hagyományokhoz híven januárban nyílt klubot tartunk

Minden év végén, vagy elején a klubon való részvételt bárki számára lehetővé tesszük. Célunk, hogy azokkal a fotóstársakkal is megismertessük a MAFE Asztrofotós klub intézményét és értékeit, akik még nem határozták el magukat arra, hogy csatlakozzanak egyesületünkhöz, de szeretnének bepillantást nyerni az egyesület életébe és meggyőződni arról, hogy érdemes közösségünkhöz tartozni.

Egészen különleges fotók feldolgozásáról lesz szó: lerántjuk a leplet a világ legjobb távcsöveinek a nyersképeről, és megnézzük a HST és JWST fotók képeinek feldolgozását.

  • Mit kell tudni a HST-ről  és a JWST-ről?  - Dr. Csizmadia Szilárd
  • HST és JWST képek elérhetősége, feldolgozása - Huszáros Márk
  • Ha marad még idő: Képnézegetés: Dr.  Francsics László a Royal Museums of Greenwich által szervezett Astronomy Photographer of the Year verseny zsűritagja hozza el a 2022-es év döntős és díjazott fotóit, hogy együtt diskuráljunk róluk

A 2023-es első klubalkalmat január 5-én, csütörtökön 19:00 órától tartjuk online ZOOM program segítségével és minden kedves asztrofotós társunkat és érdeklődőt szeretettel várunk rá.

  • Időpont: január 5 csütörtök, 19:00
  • Helyszín: Zoom:  ZOOM https://us02web.zoom.us/j/89048126057?pwd=dVhzRnNDRUxNV2I2KzR0ejV1WjFRdz09
  • További információ: https://magyarasztrofotosok.hu/asztrofotos-tudastar/zoom-kisokos/
  • jelen lesznek: Dr. Csizmadia Szilárd, Huszáros Márk, Feltóti Péter, Dr. Francsics László és még sokan mások