májusi online klub 2021

Törökkoppány és kalibráció különböző programokkal

Az Asztrofotós Klub azért jött létre, hogy ne csak online fórumokon, hanem élőben is meg tudjuk beszélni asztrofotós kérdéseinket, képfeldolgozással kapcsolatos kétségeinket. Illetve azért is, hogy fotóikat és élményeiket azok is be tudják mutatni, akik nem szoktak előadást tartani, akik visszafogottabb módját választják ennek a hobbinak, vagy még esetleg nem tartanak ott, hogy kiálljanak a nagyközönség elé. Szeretnénk, hogy ez az esemény általános része legyen a magyar asztrofotózásnak.

A jelenlegi klubot online tartjuk meg, melynek előnye, hogy távolabb lakó érdeklődők is csatlakozhatnak.


Új tematika!

Egyrészt folytatjuk a képkalibrációt különböző szoftverekkel, másrészt új elemekkel egészítjük ki a klubot

3 fő programpont lesz:

  1. Rövid bemutatkozások és hírek
  2. Törökkoppány téma folytatása
  3. Képkalibráció különböző szoftverekkel

Kalibrációs képek és a (cél)szoftverek

A múltkor megnéztük mire valók, hogyan működnek, és milyen hatással vannak a nyersképekre a különböző kalibrációs képek. Ezen alkalommal  gyakorlatban is átvesszük, a legkülönbözőbb szoftverekkel, a facebook-csoportos szavazás alapján. A klub során lehetőségünk lesz a különböző szoftvereket összevetni is.

Az alábbi szoftverek lesznek terítéken:

  • DSS - Vámosi Flórián
  • CCDStack - Tarczi Patrik
  • Siril - Tóth Gábor
  • Neblosity - Feltóti Péter

A 2021-es negyedik klubalkalmat május 27-én, csütörtökön 19:00 órától tartjuk online ZOOM program segítségével és minden kedves asztrofotós tagtársunkat szeretettel várunk rá.

  • Időpont: május 27., csütörtök, 19:00
  • Helyszín: ZOOM. A csatlakozási linket a program kezdete előtt emailban, illetve a facebook csoportban megosztjuk. További információ: https://magyarasztrofotosok.hu/asztrofotos-tudastar/zoom-kisokos/
  • jelen lesznek: Éder Iván, Feltóti Péter, Francsics László, Tóth Gábor, Vámosi flórián, Tarczi Patrik és még sokan mások.

További programpontok:

Bárkinek egyéni kérdése, képfeldolgozási problémája van, jelezze, beillesztjük az időrendbe!