júniusi online klub 2021

Monitorok színei, monitorkalibráció, local Normalisation PI-ban

Az Asztrofotós Klub azért jött létre, hogy ne csak online fórumokon, hanem élőben is meg tudjuk beszélni asztrofotós kérdéseinket, képfeldolgozással kapcsolatos kétségeinket. Illetve azért is, hogy fotóikat és élményeiket azok is be tudják mutatni, akik nem szoktak előadást tartani, akik visszafogottabb módját választják ennek a hobbinak, vagy még esetleg nem tartanak ott, hogy kiálljanak a nagyközönség elé. Szeretnénk, hogy ez az esemény általános része legyen a magyar asztrofotózásnak.

A jelenlegi klubot online tartjuk meg, melynek előnye, hogy távolabb lakó érdeklődők is csatlakozhatnak.


Az új tematika folytatódik

Egyrészt röviden befejezzük a képkalibrációs témát az utolsó szoftverrel, másrészt a múltkori alkalmon felmerül témákat tárgyaljuk meg, melyek a monitorokat, és a PIXInsightot érintik. Az előzőhöz hasonlatosan most is lesznek új programpontok, a bemutatkozások és hírek, és a gyors kérdések, gyors válaszok 20 percben. Akinek kérdése van, készüljön!

3 fő programpont lesz:

  1. Rövid bemutatkozások és hírek
  2. Gyors kérdések, gyors válaszok
  3. CCD stack és a Local normalisation a PI-ben
  4. Monitorok színhelyessége és a monitorkalibráció

Új témák terítéken: Local Normalisation és a monitorok

A legfontosabb képmegjelenítő eszközünk (nem, nem a mobiltelefon kijelzője) a monitorok képminőségéről, képmegjelenítéséről, kalibrációjáról lesz szó.

Feldolgoztad az  asztrofotódat, és más képernyőn mégsem néz ki jól? 

Éppen erről és az ilyen helyzetek elkerüléséről fogunk beszélgetni Tarczi Patrikkal. Milyen monitoron érdemes feldolgozni, és miért, és mi minden kell még a monitorok jó beállításához.

Az alábbi programpontok lesznek terítéken:

  • CCDStack - Tarczi Patrik
  • PI: local normalisation  - Csordás Péter
  • Monitorokról - Tarczi Patrik

A 2021-es ötödik klubalkalmat június 30-án, szerdán 19:00 órától tartjuk online ZOOM program segítségével és minden kedves asztrofotós tagtársunkat szeretettel várunk rá.

  • Időpont: június 30 szerda, 19:00
  • Helyszín: ZOOM. A csatlakozási linket a program kezdete előtt emailban, illetve a facebook csoportban megosztjuk. További információ: https://magyarasztrofotosok.hu/asztrofotos-tudastar/zoom-kisokos/
  • jelen lesznek: Éder Iván, Feltóti Péter, Francsics László, Tóth Gábor, Tarczi Patrik, Csordás Péter és még sokan mások.

További programpontok:

Bárkinek egyéni kérdése, képfeldolgozási problémája van, jelezze, beillesztjük az időrendbe!