decemberi online klub 2021

Decemberi nyílt asztrofotós klub: Képfeldolgozás Feltóti Péterrel és képnézegetés és az Év asztrofotója verseny díjazott fotói Francsics Lászlóval

Az Asztrofotós Klub azért jött létre, hogy ne csak online fórumokon, hanem élőben is meg tudjuk beszélni asztrofotós kérdéseinket, képfeldolgozással kapcsolatos kétségeinket. Illetve azért is, hogy fotóikat és élményeiket azok is be tudják mutatni, akik nem szoktak előadást tartani, akik visszafogottabb módját választják ennek a hobbinak, vagy még esetleg nem tartanak ott, hogy kiálljanak a nagyközönség elé. Szeretnénk, hogy ez az esemény általános része legyen a magyar asztrofotózásnak.

A decemberi asztrofotós klub különleges, hisz ez alkalommal nyílt, bárki számára látogatható módon tartjuk, továbbra is online formában, melynek előnye, hogy távolabb lakó érdeklődők is csatlakozhatnak.

A hagyományokhoz híven decemberben nyílt klubot tartunk

Minden év decemberében a klubon való részvételt bárki számára lehetővé tesszük. Célunk, hogy azokkal a fotóstársakkal is megismertessük a MAFE Asztrofotós klub intézményét és értékeit, akik még nem határozták el magukat arra, hogy csatlakozzanak egyesületünkhöz, de szeretnének bepillantást nyerni az egyesület életébe és meggyőződni arról, hogy érdemes közösségünkhöz tartozni.

Ennek érdekében ez úttal részletes képfeldolgozási workshopot és közös asztrofotó nézegetést tartunk, mely segíthet mindenkinek előrelépni akár technikai tudásban, akár szemléletben annak érdekében, hogy még több sikerélményben lehessen része az asztrofotózás világában.

  • Bevezetés a mélyég fotók feldolgozásába - Feltóti Péter
  • Közös képfeldolgozás: NGC 6726 Hangyász-köd - Feltóti Péter
  • Képnézegetés: Francsics László a Royal Museums of Greenwich által szervezett Astronomy Photographer of the Year verseny zsűritagja hozza el a 2021-es év döntős és díjazott fotóit, hogy együtt diskuráljunk róluk II. (előző alkalom folytatása)

A 2021-es hetedik klubalkalmat december 16-án, csütörtökön 19:00 órától tartjuk online ZOOM program segítségével és minden kedves asztrofotós társunkat szeretettel várunk rá.