Májusi online klub 2020

Asztrofotós Klub azért jött létre, hogy ne csak online fórumokon, hanem élőben is meg tudjuk beszélni asztrofotós kérdéseinket, képfeldolgozással kapcsolatos kétségeinket. Illetve azért is, hogy fotóikat és élményeiket azok is be tudják mutatni, akik nem szoktak előadást tartani, akik visszafogottabb módját választják ennek a hobbinak, vagy még esetleg nem tartanak ott, hogy kiálljanak a nagyközönség elé. Szeretnénk, hogy ez az esemény általános része legyen a magyar asztrofotózásnak.

A COVID-19 koronavírus okozta helyzet miatt a jelenlegi klubot online tartjuk meg, melynek előnye, hogy távolabb lakó érdeklődők is csatlakozhatnak.


Májusi Online Asztrofotós Klub

A 2020-as második klubalkalmat május 5-én, kedden 19:00 órától tartjuk online ZOOM program segítségével és minden kedves asztrofotós tagtársunkat szeretettel várunk rá.

  • Időpont: május 5. kedd 19:00
  • Helyszín: ZOOM. A csatlakozási linket a program kezdete előtt emailban, illetve a facebook csoportban megosztjuk. További információ: https://magyarasztrofotosok.hu/asztrofotos-tudastar/zoom-kisokos/
  • jelen lesznek: Feltóti Péter, Tepliczky Csilla, Francsics László, Tóth Gábor, Vámosi Flórián és még sokan mások.

Témák:

  • J. Ray Gabany munkásságának értékelése. Kerülendő asztrofotós hibák, tévutak
  • A hónap során látott, feltöltött M101 fotók elkészítésének módja, hiteles ábrázolás kérdése
  • Galaxisfotók feldolgozása, és utómunkák

Fő programpont:

Általatok hozott témák, képeitek és kérdéseitek megbeszélése

Fő téma, az M101 feldolgozás feletti diskurzus

A Klubban bemutathatod fotóidat, kérdést tehetsz fel tapasztaltabb asztrofotósoknak, vagy éppen fordítva, tanácsot adhatsz másoknak is.

Szeretnénk a tagjaink kérdéseit, felvetéseit az idő jelentős részében boncolgatni, azokra megoldást keresni, ezért kérünk, amennyiben téma javaslatod van, esetleg konkrét problémát hoznál, jelezd nekünk emailben az info@magyarasztrofotosok.hu címen, hogy a lehető legjobban fel tudjunk rá készülni.