Szeptemberi Klub a BME-n

Folytatódik az Asztrofotós Klub. A szeptemberit az áprilisihoz hasonlóan a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, az Egyetemi Kozmosz Körrel együttműködve tartjuk. A klub nyitva áll a Magyar Asztrofotósok egyesülete tagjai és BME hallgatói számára is.

Mint minden másik klubalkalom, ez is lehetőséget biztosít arra, hogy egymástól tanuljunk, újdonságokkal ismerkedjünk meg, bővítsük látóterünket, segítséget, tanácsot kérjünk akár a nyers képek készítésével, akár műszertechnikai kérdésekkel kapcsolatban, de lehetőség van arra is, hogy egy-egy feldolgozási problémát együtt oldjunk meg, tippeket, trükköket osszunk meg egymással. 

Hozd magaddal kész képedet, melyre büszke vagy, mutasd meg a többieknek, vagy kérj bátran tanácsot segítséget, ha nem vagy biztos a végeredményben.

Ha van egy szép élményed, vagy érdekes tapasztalatod, oszd meg velünk, készülj nyugodtan kiselőadással, élménybeszámolóval.

A helyszínt a BME MOGI biztosítja.


Szeptemberi Asztrofotós Klub

A szeptemberi klub részletei

  • Időpont: szeptember 19. csütörtök 18.00-21.30
  • Helyszín: 1111 Budapest, Műegyetem rkp. 9, D épület,  D401-es terem
  • Részvétel ezúttal a kedvezményes helyszínre való tekintettel mindenki számára díjtalan.
  • Jelen lesznek: Vámosi Flórián, Tepliczky Csilla, Feltóti Péter, Tóth Gábor, Francsics László és sokan mások.

Tervezett előadások, témák

  • Vámosi Flórián rövid beszámolója - Földsúroló kisbolygók keresése és az asztrofotózás
  • A Kúp-köd: félméteres chilei robottávcső nyersképeinek feldolgozása
  • A H-alfa RGB technika
  • Műszertechnikai kérdések és megoldások előben

Továbbá

  • A Klubban bemutathatod fotóidat, kérdést tehetsz fel tapasztaltabb asztrofotósoknak, vagy éppen fordítva, tanácsot adhatsz másoknak is.
  • Amennyiben saját fotóddal kapcsolatban szeretnél feldolgozási segítséget, tanácsot kérni, javasoljuk, hogy nagy méretű (lehetőleg) 16 bites TIFF formátumban hozd el magaddal!

Helyszín

BME D épület, 401-es teremMindenkit szeretettel várunk akár konkrét kérdéssel vagy problémával érkezik, akár csak szeretne hallgatóként részt venni, vagy a közösség tagjaival megismerkedni.

Részvételi szándékod kérünk, hogy e-mailben jelezd nekünk az info@magyarasztrofotosok.hu címen.

Ha készülsz témával, fotóval vagy kérdéssel, kérjük ezt is jelezd, hogy a rendelkezésre álló időkeretbe be tudjuk tervezni, illetve szükség esetén a témából fel tudjunk készülni.Az Asztrofotós Klub helyszínét a BME MOGI tanszéke biztosítja. Köszönjük!