Asztrofotós Klub - március

Az idei év második klubalkalmát március 9-én, szombaton 16:00-tól 20:00 óráig tartjuk nem máshol, mint a magyar amatőr csillagászat és asztrofotózás egyik fellegvárában, Európa első sötét égbolt parkjában, a Zselici Csillagparkban.

Az Asztrofotós Klub azért jött létre, hogy ne csak online fórumokon, hanem élőben is meg tudjuk beszélni asztrofotós kérdéseinket, képfeldolgozással kapcsolatos kétségeinket. Illetve azért is, hogy fotóikat és élményeiket azok is be tudják mutatni, akik nem szoktak előadást tartani, akik visszafogottabb módját választják ennek a hobbinak, vagy még esetleg nem tartanak ott, hogy kiálljanak a nagyközönség elé. Szeretnénk, hogy ez az esemény általános része legyen a magyar asztrofotózásnak.

A klub alkalmakon lehetőség van arra, hogy egymástól tanuljunk, újdonságokkal ismerkedjünk meg, bővítsük látóterünket, segítséget, tanácsot kérjünk akár a nyers képek készítésével, akár műszertechnikai kérdésekkel kapcsolatban, de lehetőség van arra is, hogy egy-egy feldolgozási problémát együtt oldjunk meg, tippeket, trükköket osszunk meg egymással. 

Hozd magaddal kész képedet, melyre büszke vagy, mutasd meg a többieknek, vagy kérj bátran tanácsot segítséget, ha nem vagy biztos a végeredményben.

Ha van egy szép élményed, vagy érdekes tapasztalatod, oszd meg velünk, készülj nyugodtan kiselőadással, élménybeszámolóval.

Építsük együtt közösségünket, tudásunkat és éljük át a fotózás izgalmát akkor is, amikor épp nem az ég alatt vagyunk.


Márciusi Asztrofotós Klub

A márciusi klub részletei

  • Időpont: március 9. szombat 16.00-20.00
  • Helyszín: Zselickisfalud - Zselici Csillagpart - Bemutató csillagvizsgáló.
  • Részvétel ezúttal a kedvezményes helyszínre való tekintettel mindenki számára díjtalan.
  • Jelen lesznek: Schmall Rafael, Vámosi Flórián, Feltóti Péter, Tóth Gábor, Francsics László és sokan mások.

Helyszín honlapja: http://zselicicsillagpark.hu/

Tervezett témák

  • Asztrotájképek készítése, tippek, trükkök, nagy felbontású fotók készítése mozaikolással - Schmall Rafael
  • Háttér gradiens kezelése - Vámosi Flórián
  • Műszertechnikai kérdések és megoldások, derült idő esetén éles tesztelés - mindannyian együtt a csillagpark észlelő teraszán

Továbbá

  • A Klubban bemutathatod fotóidat, kérdést tehetsz fel tapasztaltabb asztrofotósoknak, vagy éppen fordítva, tanácsot adhatsz másoknak is.
  • Amennyiben saját fotóddal kapcsolatban szeretnél feldolgozási segítséget, tanácsot kérni, javasoljuk, hogy nagy méretű (lehetőleg) 16 bites TIFF formátumban hozd el magaddal!  
  • Derült idő esetén közösen kitelepülünk a bemutató csillagvizsgáló észlelő teraszára, hogy az ország egyik legsötétebb egén fotózhassunk és tapasztalhassuk meg, milyen egy jó társaságban töltött csillagfényes koratavaszi éjszaka a zselici erdő közepén.

Mindenkit szeretettel várunk akár konkrét kérdéssel vagy problémával érkezik, akár csak szeretne hallgatóként részt venni, vagy a közösség tagjaival megismerkedni.

Részvételi szándékod kérünk, hogy e-mailben jelezd nekünk az info@magyarasztrofotosok.hu címen.

Ha készülsz témával, fotóval vagy kérdéssel, kérjük ezt is jelezd, hogy a rendelkezésre álló időkeretbe be tudjuk tervezni, illetve szükség esetén a témából fel tudjunk készülni.