Asztrofotós Klub

Az Asztrofotós Klub azért jött létre, hogy ne csak online fórumokon, hanem élőben is meg tudjuk beszélni asztrofotós kérdéseinket, képfeldolgozással kapcsolatos kétségeinket. Illetve azért is, hogy fotóikat és élményeiket azok is be tudják mutatni, akik nem szoktak előadást tartani, akik visszafogottabb módját választják ennek a hobbinak, vagy még esetleg nem tartanak ott, hogy kiálljanak a nagyközönség elé. Szeretnénk, hogy ez az esemény általános része legyen a magyar asztrofotózásnak.

A klub alkalmakon lehetőség van arra, hogy egymástól tanuljunk, újdonságokkal ismerkedjünk meg, bővítsük látóterünket, segítséget, tanácsot kérjünk akár a nyers képek készítésével, akár műszertechnikai kérdésekkel kapcsolatban, de lehetőség van arra is, hogy egy-egy feldolgozási problémát együtt oldjunk meg, tippeket, trükköket osszunk meg egymással.

Hozd magaddal kész képedet, melyre büszke vagy, mutasd meg a többieknek, vagy kérj bátran tanácsot segítséget, ha nem vagy biztos a végeredményben.

Ha van egy szép élményed, vagy érdekes tapasztalatod, oszd meg velünk, készülj nyugodtan kiselőadással, élménybeszámolóval.

Építsük együtt közösségünket, tudásunkat és éljük át a fotózás izgalmát akkor is, amikor épp nem az ég alatt vagyunk.

Januári Asztrofotós Klub

Az idei év első klubalkalmát január 19-én, szombaton 16:00-tól 20:00 óráig tartjuk Budapesten a Váci utcában. Minden kedves asztrofotós tagtársunkat valamint még nem tagjainkat is szeretettel várjuk.

  • Időpont: január 19. szombat 16.00-20.00
  • Helyszín: Budapest, Váci utca 84. 36-os kapucsengő - kék terem /Teretadunk/
  • Részvétel tagság esetén díjtalan, nem tagjainknak 1000 Ft.
  • jelen lesznek: Feltóti Péter, Francsics László, Tóth Gábor és még sokan mások.

Tervezett témák:

  • Csillagkicsinyítés utómunkával vs UHC szűrő, mint csillagkicsinyítő eszköz lehetőségei
  • WB beállítás (folytatás az első alkalomról)
  • Korrekciós képek matematikája

Továbbá:

A Klubban bemutathatod fotóidat, kérdést tehetsz fel tapasztaltabb asztrofotósoknak, vagy éppen fordítva, tanácsot adhatsz másoknak is.

Amennyiben saját fotóddal kapcsolatban szeretnél feldolgozási segítséget, tanácsot kérni, javasoljuk, hogy nagy méretű (lehetőleg) 16 bites TIFF formátumban hozd el magaddal.

Mindenkit szeretettel várunk akár konkrét kérdéssel vagy problémával érkezik, akár csak szeretne hallgatóként részt venni, vagy a közösség tagjaival megismerkedni.

Részvételi szándékod kérünk, hogy e-mailben jelezd nekünk az info@magyarasztrofotosok.hu címen.

Ha készülsz témával, fotóval vagy kérdéssel, kérjük ezt is jelezd, hogy a rendelkezésre álló időkeretbe be tudjuk tervezni, illetve szükség esetén a témából fel tudjunk készülni.