Csillag-Képek 2021 Vándorkiállítás - Zalaegerszeg

Csillag-Képek 2021 Vándorkiállítás - Zalaegerszeg

2022. április 21-én csütörtökön 17:00-kor folytatódik a nagysikerű Csillag-Képek 2021 Vándorkiállítás, melynek következő állomása Zalaegerszeg.


Szeretettel várunk Zalaegerszegen a Csillag-Képek vándorkiállítás megnyitóján!

A kiállításon beszédet mond Francsics László, a Magyar Asztrofotósok Egyesületének elnöke. 18:00-tól pedig Dr. Csizmadia Szilárd kutató csillagász előadását hallhatják. 

  • Zalaegerszeg, Landorhegyi út 21. - Gönczi Galéria
  • Április 21. csütörtök 17.00

A Csillag-Képek 2021 Országos Asztrofotó Kiállítás a Magyar Asztrofotósok Egyesülete szervezésében jött létre. A tárlat 67 magyar asztrofotós 106 különleges felvétele  Magyarország idei legszebb asztrofotóinak együttese, melyek a földi tájat az égbolttal együtt ábrázoló asztrotájképektől a Naprendszeren át a távoli galaxisokig kalauzolják a nézőket. Az idén is, ahogy a korábbi években, megtekinthetőek nemzetközi megmérettetésen szerepelt asztrofotósaink beválasztott munkái is, mely újra és újra azt támasztja alá, hogy hazánk élen jár a világ asztrofotózásában. Kreatív, szabad és mindenek felett kitartó személyiségek munkájának gyümölcsét láthatja a közönség a kiállításon és a Csillag-Képek 2021 könyvben egyaránt.

Az asztrofotózás az egyetlen olyan személyes módszer, ami láthatóvá teszi a kozmosz halvány, vagy nagyon távoli jelenségeit és felfoghatóvá teszi számunkra azokat. Ez a kiállítás és a hozzá tartozó könyv tartalmazza hazánk elmúlt évének legszebb asztrofotóit, melyek mindegyike több mint egy kép, mindegyik alkotás egy-egy személyes kozmikus utazás.

A kiállítás kísérő programjaként részt vehetnek a látogatók a Vega Csillagászati Egyesület távcsöves bemutatóján a VMK-nál, május 10-én.

A tárlat május 12-ig tekinthető meg.

Nyitva keddtől péntekig 10-18 óráig, szombaton 9-13óráig

A belépés díjtalan.