Csillag-Képek 2021 Vándorkiállítás Nagyszalonta

Csillag-Képek 2021 Vándorkiállítás - Nagyszalonta

2022. április 22-én pénteken 17:00-kor folytatódik a nagysikerű Csillag-Képek 2021 Vándorkiállítás, melynek következő állomása Nagyszalonta.
Szeretettel várunk a Csillag-Képek vándorkiállítás megnyitóján Nagyszalontán!

A kiállításon beszédet mond Csukás Mátyás amatőrcsillagász a magyar amatőrcsillagászat atyjáról, a nagyszalontai születésű Kulin Györgyről. 

  • Nagyszalonta, Szabadság tér 4. - Aranypalota, Arany János Emlékmúzeum
  • Április 22. péntek 17.00

A Csillag-Képek 2021 Országos Asztrofotó Kiállítás a Magyar Asztrofotósok Egyesülete szervezésében jött létre. A tárlat 42 különleges felvételnek ad otthont, melyek Magyarország idei legszebb asztrofotóinak együttese. A lenyűgöző felvételek a földi tájat az égbolttal együtt ábrázoló asztrotájképektől a Naprendszeren át a távoli galaxisokig kalauzolják a nézőket. Az idén is, ahogy a korábbi években, megtekinthetőek nemzetközi megmérettetésen szerepelt asztrofotósaink beválasztott munkái is, mely újra és újra azt támasztja alá, hogy hazánk élen jár a világ asztrofotózásában. Kreatív, szabad és mindenek felett kitartó személyiségek munkájának gyümölcsét láthatja a közönség  a kiállításon.

Az asztrofotózás az egyetlen olyan személyes módszer, ami láthatóvá teszi a kozmosz halvány, vagy nagyon távoli jelenségeit és felfoghatóvá teszi számunkra azokat. Ez a kiállítás bemutatja hazánk elmúlt évének legszebb asztrofotóit, melyek mindegyike több mint egy kép, mindegyik alkotás egy-egy személyes kozmikus utazás.