Országos Asztrofotó Kiállítás 2021 Halásztelek

Csillag-Képek 2021 Vándorkiállítás

Csillag-Képek 2021 Vándorkiállítás - Halásztelek

2021. november 26-án pénteken 18:00-kor megnyílik a IV. Csillag-képek Országos Asztrofotó Kiállítás második vándorállomásán, Halásztelken a Márai Sándor Közművelődési Intézményben. A tárlat ezt követően 2022 január 2-ig tekinthető meg.

Szeretettel várunk a Csillag-Képek vándorkiállítás megnyitóján Halásztelken!

A kiállítást megnyitja Feltóti Péter a Magyar Asztrofotósok Egyesületének alelnöke.

  • Márai Sándor Közművelődési Intézmény - Halásztelek, Szent László tér 1.
  • November 26. péntek, 18:00

A helyszínen megvásárolható a Csillag-Képek 2021 könyv is, a kiállítás albuma.

A Csillag-Képek 2021 Országos Asztrofotó Kiállítás a Magyar Asztrofotósok Egyesülete szervezésében jött létre. A tárlat 67 magyar asztrofotós 106 különleges felvétele Magyarország idei legszebb asztrofotóinak együttese, melyből Halásztelken 35 képet tekinthetnek meg a látogatók. A lenyűgöző felvételek a földi tájat az égbolttal együtt ábrázoló asztrotájképektől a Naprendszeren át a távoli galaxisokig kalauzolják a nézőket. Az idén is, ahogy a korábbi években, megtekinthetőek nemzetközi megmérettetésen szerepelt asztrofotósaink beválasztott munkái is, mely újra és újra azt támasztja alá, hogy hazánk élen jár a világ asztrofotózásában. Kreatív, szabad és mindenek felett kitartó személyiségek munkájának gyümölcsét láthatja a közönség  a kiállításon és Csillag-Képek 2021 könyvben egyaránt.

Az asztrofotózás az egyetlen olyan személyes módszer, ami láthatóvá teszi a kozmosz halvány, vagy nagyon távoli jelenségeit és felfoghatóvá teszi számunkra azokat. Ez a kiállítás és a hozzá tartozó könyv tartalmazza hazánk elmúlt évének legszebb asztrofotóit, melyek mindegyike több mint egy kép, mindegyik alkotás egy-egy személyes kozmikus utazás.