Országos Asztrofotó Kiállítás 2021 Hajdúböszörmény

Csillag-Képek 2021 Vándorkiállítás első állomása

Csillag-Képek 2021 Vándorkiállítás - elsőként a keleti országrészben

2021. november 18-án csütörtökön 17:30-kor megnyílik a IV. Csillag-képek Országos Asztrofotó Kiállítás első vándorállomásán, Hajdúböszörményben a Hajdúsági Galériában.


Szeretettel várunk az első kelet-magyarországi Csillag-Képek vándorkiállítás megnyitóján Hajdúböszörményben!

A kiállítást megnyitja Dr. Ludmány András kandidátus, közreműködik Csorba Gergő orgona-és klasszikus gitárművész, köszöntőt mond Dr. Francsics László a MAFE elnöke.

  • Sillye Gábor Művelődési Központ Bocskai tér 4.sz.
  • November 18. csütörtök, 17.30

A helyszínen megvásárolható a Csillag-Képek 2021 könyv is, a kiállítás albuma.

A Csillag-Képek 2021 Országos Asztrofotó Kiállítás a Magyar Asztrofotósok Egyesülete szervezésében jött létre. A tárlat 67 magyar asztrofotós 106 különleges felvétele Magyarország idei legszebb asztrofotóinak együttese, melyből Hajdúböszörményben 43 képet tekinthetnek meg a látogatók. A lenyűgöző felvételek a földi tájat az égbolttal együtt ábrázoló asztrotájképektől a Naprendszeren át a távoli galaxisokig kalauzolják a nézőket. Az idén is, ahogy a korábbi években, megtekinthetőek nemzetközi megmérettetésen szerepelt asztrofotósaink beválasztott munkái is, mely újra és újra azt támasztja alá, hogy hazánk élen jár a világ asztrofotózásában. Kreatív, szabad és mindenek felett kitartó személyiségek munkájának gyümölcsét láthatja a közönség  a kiállításon és Csillag-Képek 2021 könyvben egyaránt.

Az asztrofotózás az egyetlen olyan személyes módszer, ami láthatóvá teszi a kozmosz halvány, vagy nagyon távoli jelenségeit és felfoghatóvá teszi számunkra azokat. Ez a kiállítás és a hozzá tartozó könyv tartalmazza hazánk elmúlt évének legszebb asztrofotóit, melyek mindegyike több mint egy kép, mindegyik alkotás egy-egy személyes kozmikus utazás.