Csillag-Képek 2020 - Hazánk legszebb asztrofotói

online közvetített meghívó

Csillag-képek 2020 - online közvetített megnyitó

Október 3-án, szombaton nyílik az Országos Asztrofotó Kiállítás 2020 a Magyar Asztrofotósok Egyesületének szervezésében. Közel 70 magyar fotós több mint száz lenyűgöző felvétele tekinthető meg egy hónapon át a Magyar Természettudományi Múzeumban.

Több, mint 100 kép - közel 70 magyar asztrofotós - idén könyvben is

A III. Csillag-Képek Országos Asztrofotó Kiállításra rekordszámú és eddig nem látott minőségű felvételeket küldtek be, melyek közül 68 magyar asztrofotós legszebb 105 fotója tekinthető meg. A lenyűgöző asztrofotók a földi tájat az égbolttal együtt ábrázoló asztrotájképektől kezdve a Naprendszeren át a távoli galaxisokig kalauzolják a nézőket. A kiállításon szerepelnek majd az idei neves nemzetközi versenyere beválasztott és díjnyertes magyar fotók is.

Online közvetített ünnepélyes megnyitó október 3-án, szombaton 19:00 órakor

Szeretettel felhívjuk Ön és kedves Családja, Ismerősei figyelmét, hogy kövesse a Csillag-Képek 2020 Országos Asztrofotó Kiállítás Online közvetített megnyitóját, amire 2020 október 3-án szombaton, 19:00 órakor kerül sor. Az új típusú koronavírus okozta COVID-19 fertőzésveszély miatt a Természettudományi Múzeum kupolatermében megrendezett idei kiállítás megnyitóját kizárólag online lehet majd követni:

Arra kérünk mindenkit, hogy a megnyitó idején a múzeumi jelenlétet mellőzzék. A kiállítást a megnyitót követő naptól nyitvatartási időben a múzeumban is meg lehet tekinteni.

Megnyitó, beszélgetés és könyvbemutató

A megnyitón köszöntőt mond:

  • Bagi László, elnökségi tag
  • Feltóti Péter, alelnök

A kiállítást megnyitja:

  • Francsics László: elnök

A megnyitó alkalmával bemutatjuk a kiállítás képeit tartalmazó könyvet a Csillag-Képek 2020-at, illetve beszélgetünk az alkotók egy szűk körével az asztrofotózás szépségéről, nehézségeiről és az élményeikről a képek készítésével kapcsolatban.

Hazánk legszebb asztrofotói

A Csillag-Képek 2020 Országos Asztrofotó Kiállítás a Magyar Asztrofotósok Egyesülete szervezésében jött létre. A tárlat 68 magyar asztrofotós 105 különleges felvétele Magyarország idei legszebb asztrofotóinak együttese. Az idén is, ahogy a korábbi években, megtekinthetőek nemzetközi eredményeket elért asztrofotósaink csodálatos munkái is, mely újra és újra azt támasztja alá, hogy hazánk élen jár a világ asztrofotózásában. Olyan kreatív, szabad és mindenek felett kitartó személyiségek munkájának gyümölcsét tekintheti meg a közönség, akik fotói méltó módon szerepelnek a Magyar Természettudományi Múzeum kupolatermében, és a kiállítás képeit bemutató Csillag-Képek 2020 könyben.

Az asztrofotózás az egyetlen olyan személyes módszer, ami láthatóvá teszi a kozmosz halvány, vagy nagyon távoli jelenségeit és felfoghatóvá teszi számunkra azokat. Ez a könyv tartalmazza hazánk elmúlt évének legszebb asztrofotóit, melyek mindegyike több mint egy kép, mindegyik alkotás egy-egy személyes kozmikus utazás.