Csillag-Képek 2019 Zalaegerszeg

2019 legszebb hazai asztrofotói Zalaegerszegen

A Vega Csillagászati Egyesület és a Magyar Asztrofotósok Egyesülete közös szervezésében negyven csodálatos képet állítunk ki Zalaegerszegen a Gönczi Galériában, amelyek méltán vonták magukra a fotósok és a közönség figyelmét is az elmúlt hónapokban. A megnyitóra a környék és a régió érdeklődőit szeretettel várjuk.


Szeretettel várunk a Csillag-képek Országos Asztrofotó Kiállítás Zalaegerszegi megnyitóján, 2020. március 10-én, kedden, 17.00 órakor a Gönczi Galéria kiállítótermében.

Zalaegerszegre látogattak az év legszebb magyar asztrofotói. A Csillag-Képek 2019 - Zalaegerszeg kiállításon megtekinthető lesz hazánk asztrofotósainak munkáiból kiválasztott 40 asztrofotó, melyek a földi tájat az égbolttal együtt ábrázoló asztrotájképektől a Naprendszeren át a távoli galaxisokig kalauzolják a nézőket. A kiállításon szerepelnek majd a neves nemzetközi versenyere beválaszott és díjnyertes magyar fotók is.

Megnyitó ünnepség

A Gönczi Galériában megrendezésre kerülő kiállítást Francsics László, a Magyar Asztrofotósok Egyesületének elnöke nyitja meg, köszöntőt mond Bánfalvi Péter a Vega Csillagászati Egyesület (VCSE) elnökségi tagja, illetve 18.00 órakor a jelenlévőknek Dr. Csizmadia Szilárd a VCSE elnöke tart előadást a kamarateremben.

Részletek:

  • megnyitó: március 10. kedd 17.00 óra
  • előadás: március 10. kedd 18.00 óra
  • A kiállítás 2020. március 10. és április 4. között tekinthető meg
  • Cím: Gönczi Galéria, Zalaegerszeg, Landorhegyi u.21.

A kiállítás látogathatósága:

  • kiállítás időtartama 2020. március 11 – április 4.
  • megtekinthető: keddtől péntekig 10-18 óráig, szombaton 10-13 óráig (vasárnap és hétfőn zárva)
  • a kiállítás időtartama alatt a VCSE tagjai tárlatvezetést tartanak, melynek részleteiről a VCSE honlapján lesz tájékozatás. VCSE honapja

Gyere el és érintsük meg együtt a kozmoszt!

Alább a kiállítás hivatalos meghívóját olvashatjátok:Tarczi Patrik - Sarkifény Teliholdnál


Csabai István - Az Alpesi-völgy napkeltekor


Bagi László - Az Univerzum legnagyobb rózsája