Törökkoppányi tavaszi bozótirtás 3.0

Ágaprítás, kaszálás

Kedves Tagtársunk!

A múltkori alkalmakkor sikeresen elvégeztünk feladatokat, emellett tagtársunk munkája során tisztult ki az észlelőhely. A jelenlegi feladatunk a maradék ágak aprítása és a fenti terület újrakaszálása a rohamosan növő aranyvessző visszaszorítása miatt.


Május 15. szombat 10:00 óra

Május 15-én szombaton 10:00 órakor tartunk egy újabb, a korábbihoz hasonlatos bozótirtó, kertrendező, kert rendberakó találkozót, közösségi akciót, ahova várjuk a lélekben felkészült, és növényvágó, aprító eszközökkel felkészült lelkes tagtársainkat. Találkozó a Bajcsy-Zsilinszky utca 9. előtt.

Korlátozott létszám -  szokásos módon

A szigorú járványügyi előírások és a rendkívül magas vírus kockázat miatt nyomatékosan kérjük, hogy részvételi szándékotokat írásban az info@magyarasztrofotosok.hu e-mail címen jelezzétek. Mivel a COVID-19 miatt létszámkorlát van érvényben, ezért legfeljebb 10 fő jelentkezését várjuk.

Kérjük, hogy a kötelező maszkviselésről és kesztyű használatáról szíveskedjetek gondoskodni.

Mit hozzatok

A területen vágó, ágszabdaló, és ezúttal kifejezetten gépesített ágaprító, zöldhulladékgyűjtő, és kaszáló tevékenységet fogunk végezni, ehhez hozzatok eszközöket:

  • elsőként leginkább ágaprítóra van szükségünk, ezt Nagykónyi polgármestere ismét rendelkezésre bocsátotta.
  • munkakesztyű
  • elektromos/benzines fűkasza
  • elektromos/benzines láncfűrész
  • hosszabbító, elosztó
  • 100-as benzin az ágaprítóba

A területen elvileg van áram a (ház környékén), és nincsen víz. A telek fenti részén, illetve abban az esetben ha mégsem lenne áram, erre az esetre benzines eszközökkel is készülünk. De hozzatok mechanikus eszközöket is. Ezeknek a részleteiről a facebook csoportban fogunk további diskurzust folytatni.

Az épület jelen állapotában baleset veszélyes, emiatt és a zárt térben megnövekedő COVID-19 fertőzés veszély miatt munkavégzés kizárólag szabad térben történhet.

Találkozunk szombat 10 órakor. Tervek szerint legkésőbb 18:00-ig maradunk. Élelemről, italról mindenki magának gondoskodjon, mint a korábbi alkalmakkor!