Sülysápi Félméteres közösségi avatása és asztrofotós szombat

Megmozgatjuk a Félméteres, derült esetén fotózunk

Ezúton hirdetjük meg az első időjárásfüggetlen „egésznapos” asztrofotós összejövetelünket, az „asztrofotós szombatot”, vagyis az új élő klubot. Az asztrofotós szombat célja, hogy ne csak online előadásokat hallgassunk, hanem évente több alkalommal élőben is találkozzunk, és laza tematika köré szerveződve, de kötetlenül élőben is beszélhessünk egymással.


Első asztrofotós szombat, a Sülysápi Félméteres Asztrofotós Avatása október 15-én, szombaton délután

Október 15-én szombaton avatjuk asztrofotós körökben a Sülysápi Közösségi Asztrográfot. A hivatalos avatás az ezt megelőző csütörtökön 13-án délután 4 órakor lesz, mivel ez az időpont nem kedvez a közösségi eseményeknek, ezért szélesebb körben szombat délután gyűlünk össze az ünneplésre.

Köszönetnyilvánítás

Az összejövetelen Köszönetet nyilvánítunk azoknak a tagtársaknak és szakembereknek, akik aktívan részt vettek a távcső létrejöttében a kezdetektől az első fényig.

Bemutató és diskurzus

A találkozón felelevenítjük a távcső eddigi történetét, körüljárjuk a benne rejlő lehetőségeket, és élő bemutatót is tartunk a távcsőről. A csillagvizsgáló kialakításából adódik, hogy esős időben is szabadon mozgatható a zárt térben, megismerhető működése. Derült idő esetén pedig fotózunk vele.

Részletek

  • időpont október 15 szombat
  • 15:00 (ebéd után) gyülekező
  • 16-18 között beszélgetés az előadóban
  • Ételrendelés
  • Este távcső bemutató, derült esetén fotózás
  • Helyszín: Sülysáp, Tápiómenti Bemutató Csillagvizsgáló