Országos Asztrofotó Kiállítás - sajtóanyag

Csillag-Képek 2019

Hagyomány születik – ismét a nagyközönség előtt a legszebb hazai asztrofotók

A kozmoszt bemutató fotók amellett, hogy látványvilágukkal és a csodálatos égi jelenségek ábrázolásával elkápráztatnak bennünket, valójában a láthatatlant teszik láthatóvá a számunkra. Olyan emberi képzeletet felülmúló kozmikus távlatokat fognak át, amelyek átutazására, felfogására nem vagyunk képesek. Ezek a távolságok elrejtik a kozmosz kincseit szemünk elől, de az asztrofotók segítségével nyomukba eredhetünk.

Erre a lenyűgöző kozmikus utazásra invitáljuk az érdeklődőket 2019. október 5-én a Magyar Asztrofotósok Egyesülete és a Természettudományi Múzeum szervezésében immár második alkalommal megnyíló, a hazai asztrofotók legjavát bemutató nagyszabású tárlatra, a Csillag-Képek 2019 Országos Asztrofotó Kiállításra.

A Csillag-Képek több, mint 50 magyar asztrofotós 100 különleges felvételén keresztül kalauzolja  a nézőt Földünk éjszakai tájaitól, a Naprendszer égitestjein át  a Tejút titokzatos világába, és azon is túl a kozmikus végtelen extragalaxisai közé. A tárlaton megtekinthetőek lesznek a csillagos ég legnívósabb hazai fotósainak munkái, és az idei nemzetközi Év Asztrofotósa díj győztes fotói is.


Ünnepélyes megnyitó

Szeretettel várjuk az érdeklődőket, a Csillagos égbolt és a fotográfia szerelmeseit a Csillag-képek Országos Asztrofotó Kiállítás megnyitóján, 2019. október 5-én, szombaton, 16.00 órakor a Magyar Természettudományi Múzeum Kiállítási csarnokában.

A megnyitón köszöntőt mond:

  • Bagi László, elnökségi tag
  • Bernert Zsolt, a Múzeum Főigazgatója
  • Feltóti Péter, alelnök
  • Francsics László, elnök

A kiállítást megnyitja:

  • Éder Iván, alelnök

Magyar Asztrofotósok Egyesülete

Továbbá néhány fotó ízelítőül az asztrotájképektől a távoli galaxisokig.

Tarczi Patrik - Sarkifény teliholdnál
Komka Péter-Naplemente a Medves-fennsíkon
Soponyai György - A sötétség pereme
Francsics László - Infravörös Szaturnusz
Bagi László - Az univerzum legnagyobb rózsája
Éder Iván - Égi szabadságszobor


Videóösszeállítás: