Mars fotópályázat 2018

Mars fotópályázat

A 2018-as Mars oppozíció alkalmából az asztrofoto.hu weboldal és a Magyar Asztrofotósok Egyesülete fotópályázatot hirdet a Mars megörökítése céljából. A pályázat 2018. augusztus 31-ig tart.


A pályázaton két kategóriában lehet részt venni:

  1. "A Mars mint égitest" kategóriában a fő cél a bolygó korongjának és felszíni alakzatainak minél részletesebb megörökítése.
  2. "A Mars mint táj elem" kategóriában a fő cél a bolygó és tágabb környezetének megörökítése, beleértve akár a tájat vagy együttállásokat más égitesttel, akár égi mozgásának megörökítése több felvétel felhasználásával.

A pályázat lebonyolítása az alábbiak szerint zajlik:

  1. Töltsd fel a fotódat az asztrofoto.hu oldalra a "Mars 2018 pályázat" kategóriában 2018. augusztus 31-ig.
  2. Az első kommentbe írd le a 200-400 karakter terjedelmű ismertető képaláírásodat.
  3. 2018. szeptember elején egy, a Magyar Asztrofotósok Egyesülete által meghatározott, 5 főből álló szakmai zsűri kiválasztja kategóriánként a 3 legjobb képet. Ezen túlmenően közönségszavazással lehetőség lesz még egy, közönségdíjas fotót kiválasztani

Díjazás:

A két kategória első helyezettje valamint a közönségszavazással kiválasztott fotó egy-egy 25 000 Ft értékű vásárlási utalványt kap a Makszutov.hu távcsőbolt jóvoltából. A további helyezett pályamunkák az 1. díjas képekkel együtt kiállításra kerülnek az országos asztrofotós kiállításon, valamint a díjazottak egy éves Magyar Asztrofotósok Egyesületi tagságot nyernek el 2019-re.

A pályázaton a következő feltételekkel lehet részt venni:

  • A pályázatra olyan objektíves, vagy távcsöves felvétel, felvételsorozat, folyamatot bemutató montázs, multiexpozíciós technikákkal készült kép, vagy képsorozat, akár GIF animáció adható be, ami a Mars bolygót ábrázolja 2018-ban, vagy sorozat esetén 2018-ban készült képeket is tartalmaz a sorozat.
  • Csak olyan kép adható be, ami szerző által készített nyersanyagból, a szerző feldolgozásában született. A szerzőnek nem kötelező a felszereléssel, vagy a felszerelés minden elemével rendelkeznie, ekkor azonban felkel tüntetni az eszközök rendelkezésre bocsátóját.
  • A pályázatra beadott képek mentesek legyenek minden felirattól, név és cím megjelöléstől.
  • A pályázaton távvezérlésű, robottávcsövekkel nem lehet részt venni.