Asztrofotós klub a Zselicben

Március 9-én szombaton zajlott az Egyesület harmadik asztrofotós klub alkalma, és egyben az első, mely immár nem Budapesten került megrendezésre. Célunk, hogy az asztrofotós klubot Budapesten kívülre, vidéki városokba illetve helyszínekre is eljuttassuk, hogy az ott élő tagjaink és érdeklődők számára is elérhetővé váljon.


Nem csak Budapest!

Ez úttal az ország egy emblematikus amatőr csillagász és asztrofotós helyszínére sikerült eljutnunk, a Zselicség szívébe, Európa első sötét égbolt parkjába, ahol a Zselici Csillagpark gyönyörű épületében kapott helyet foglalkozásunk.

A Zselici Csillagpark főépülete a szemkápráztató naplemetében

Nagy örömünkre nem csak az eszményi szépségű környezet és az izgalmas épület tette emlékezetessé az estét, hanem az a tény is, hogy a nagy távolságok ellenére rengeteg érdeklődő jelent meg. A hivatalos program előtt még egy bónusz planetáriumi filmvetítésre is megvendégelte a jelenlévőket Dr. Mosoni László csillagász, a csillagpark vezetője (ez úton is köszönjük a különleges élményt).

Schmall Rafael előadása a asztrotájképek mozaikolásáról.


Előadások és az örök távcsőszerelés

Schmall Rafael és Vámosi Flórián izgalmas képfeldolgozó praktikákat bemutató előadásán szinte teljesen megtelt a terem. Az este második felében a szabad program alatt hamar kialakultak a probléma megoldó csoportok, mely során ki ki a maga kérdésére találhatott értő segítséget, legyen az képfeldolgozás vagy műszertechnika.

A kihagyhatatlan távcsőbütykölés

Sajnos az időjárás nem volt hozzánk kegyes, ezért észlelni, fotózni nem tudtunk, de így is egy nagyon jó hangulatú és tartalmas programon vagyunk túl. Következő klub alkalmunk újra Budapesten várja résztvevőit a - már mondható - szokásos keretek között.

Rafael az előtér és a háttér maszkolásáról

A közönség soraiban Feltóti Péter, Bajmóczy György, Csukovics Tibor és még sokan mások.