Újdonságok, fejlemények - Hírlevél 2023-1

Egyesületi újdonságok, fejlemények

Annak érdekében, hogy tagjaink értesülhessenek az egyesület különböző fejleményeiről, fejlesztéseiről, eredményeiről, az egyesületen belüli eseményekről két-, háromhavi rendszerességgel hírlevelet jelentetünk meg, illetve annak rövidített verzióját emailben küldjük el tagjaink számára.


Asztrofotós Akadémia

Bevezetés az asztrofotózásba: Június 3-án szombaton délelőtt és  kora délután 4 előadást hallhatunk online az asztrofotózásról, melyeket kifejezetten újoncoknak szánunk, de bárkit szívesen látunk. Szó lesz az fotózható csillagászati objektumokról és jelenségekről, az asztrofotós eszközökről, a mélyégfotózás menetéről, Siril és Pixinsight programok működéséről, használatáról. Előadók: Teplicky Csilla, Tóth Gábor, Vámosi Flórián, Dr. Francsics László.

Törökkoppányi nyári észlelőnapok

Törökkoppányi nyári hosszú észlelőhétvégére készüljetek, a tavalyihoz hasonlatos lesz, július 12-16 között tartjuk! Körülbelül 20-25 ember fér el a szálláson, az észlelőréten azonban bármennyien. Napközben az eszmecseréktől a bemutatkozásokon keresztül a kirándulásokig mindenféle program lesz, este pedig vagy fotózás, vagy közösen eltöltött (tavalyi tapasztalatok alapján még értékesebb!) idő lesz. Mindenkit szeretettel várunk.

Ajánld fel!

Kérjük ajánld fel te is jövedelemadód 1%-át a Magyar Asztrofotósok Egyesületének. Ehhez az egyesület adószámát: 18989308-1-14 szükséges a “Kedvezményezett Adószáma” rovatnál megadni. Az szja 1+1%-áról – függetlenül az szja-bevallás módjától – a bevallással együtt vagy külön is lehet rendelkezni.

Csillag-Képek 2022 vándorkiállítás Debrecenben

A Csillag-Képek 2022 Országos Asztrofotó kiállítás vándoroltatásának idei első állomása Debrecen, ahol a Református Nagytemplomban közel 40 fotót állítottunk ki a VCSE Hajdúböszörményi Területi klubbal együttműködve. A kiállítás augusztus végéig tekinthető meg.

Sülysápi 50 centis - hogyan kell fotózni?

A Sülysápi 50 cm-es közösségi asztrográf használatát - azok számára, akik érdeklődnek iránta, június folyamán egy vagy több sülysápi, helyszíni bemutatóalkalmon keresztül  mutatjuk majd meg. A csoportban fogjuk közzétenni az alkalmakat, igyekezve hozzáigazítani a derült estékhez.

Csillag-Képek 2023

A Csillag-Képek 2023 kiállítás képbeküldése várhatóan július 1-én kezdődik majd, erről részletes hírlevelet küldünk ki, amikor aktuális lesz. (fotó: Kozma László - Lófej-köd és régiója)

Derült eget kíván a Magyar Asztrofotósok Egyesülete