Újdonságok, fejlemények - Hírlevél 2022-1

Egyesületi újdonságok, fejlemények

Annak érdekében, hogy tagjaink értesülhessenek az egyesület különböző fejleményeiről, fejlesztéseiről, eredményeiről, az egyesületen belüli eseményekről két-, háromhavi rendszerességgel hírlevelet jelentetünk meg, illetve annak rövidített verzióját emailben küldjük el tagjaink számára.


Adó 1 %

Fontos mérföldkőhöz érkeztünk az egyesület életében, az egyesületnek immár felajánlható a 2021. Évi jövedelemadónk 1%-a. Az SZJA 1%-ról sokszor elfeledkeznek nyilatkozni az adózók, így évente mintegy 10 milliárd forint adóról nem döntenek és az befizetésre kerül az államnak. Ez a támogatás nagy segítség viszont a civil szervezeteknek, így a Magyar Asztrofotósok Egyesületének is.

Az adó 1% -ból befolyt bevételek kiállításrendezés, Csillag-Képek könyv nyomtatás, Törökkoppányi fejlesztések forrásául szolgálhat, így közvetlenül segítik a tevékenységünket.

Kérünk, hogy rokonaid, ismerőseid körében is népszerűsítsd az egyesületet, kérd meg őket, hogy nyilatkozzanak ők is adójuk 1%-áról a MAFE részére. Köszönjük, hogy ezzel is támogatod az egyesület működését és szakmai programjainak megszervezését.

További részletek https://magyarasztrofotosok.hu/hirek/adoegyszazalek-2022/



Tagdíjfizetés

Március 1. a tagdíjfizetés végső határideje. Tagdíj nem fizetésével a tagi státusz inaktiválódik, azaz nem törlődik, de a tag nem vehet részt az egyesület működésében (közgyűlés, klub, hónap képe stb.) Ez automatikus, a honlap tagságkezelő modulja felel érte. Az inaktiváció feloldható 1 évig a tagság befizetésével. Kérjük ne felejtsétek el a tagdíjat rendezni, ez az elsődleges forrása az egyesületnek.

Törökkoppány LEADER

Kiírták a LEADER pályázatot, amit az év folyamán tudunk benyújtani, hogy a Bajcsy-Zsilinszky utca 9 alatti, már tavaly óta egyesületi tulajdonban lévő ingatlanból valódi asztrofotós bázist hozzunk létre. Ez egy kiemelt fontosságú ügy az egyesület számára, hiszen sokunk nem rendelkezik jó minőségű éggel, szeretne kényelmesen kitelepülni, minőségi időt tölteni a jó ég alatt. Erre lesz alkalmas a törökkoppányi észlelőhely, melynek ez a projekt az “alsó” fő állomását érinti.

A témáról az asztrofotós klub keretein belül fogunk részletesen beszélgetni.



Törökkoppány Közös észlelés július 28-31

A júliusi újhold alkalmával egy közös, többnapos asztrofotózást tervezünk Törökkoppányban, ahol a fenti észlelőhelyen fotózunk, és a Koppány Vendégházban vagy sátorban szállunk meg. Ez az alkalom az első az egyesület történetében, amikor a szélesebb körben lesz lehetőségünk együtt fotózni, eszmét cserélni, borult esetén pedig sok sok fontos asztrofotós dolgot megbeszélni. Írjátok be a naptárba!