Újdonságok, fejlemények - Hírlevél 2021-3

Egyesületi újdonságok, fejlemények

Annak érdekében, hogy tagjaink értesülhessenek az egyesület különböző fejleményeiről, fejlesztéseiről, eredményeiről, az egyesületen belüli eseményekről két-, háromhavi rendszerességgel hírlevelet jelentetünk meg, illetve annak rövidített verzióját emailben küldjük el tagjaink számára.


Nyílt klub és asztrofotós tanfolyam

Minden év decemberében a klubon való részvételt bárki számára lehetővé tesszük. Célunk, hogy azokkal a fotóstársakkal is megismertessük a MAFE Asztrofotós klub intézményét és értékeit, akik még nem határozták el magukat arra, hogy csatlakozzanak egyesületünkhöz, de szeretnének bepillantást nyerni az egyesület életébe és meggyőződni arról, hogy érdemes közösségünkhöz tartozni.

Ne felejtsétek, hogy a decemberi klubbalkalom 16-n 19:00-kor lesz:

https://www.facebook.com/events/670448650784249?ref=newsfeed

Asztrofotós Akadémia online kurzus

2022 se marad közösségi tudásátadás nélkül, a MAFE klub sorozata ugyanis a jövő évben is folytatódik. Emellett elindítjuk a MAFE Asztrofotó Akadémia online workshop sorozatot, melynek keretében az Asztrotájkép, Mély-ég és Lucky Imaging (nap és bolygó) fotózás rejtelmeibe és képfeldolgozási mesterfogásaiba avatnak be többek között Francsics László, Éder Iván, Feltóti Péter, Schmall Rafael és Tepliczky Csilla. Részletek hamarosan…

A NASA és a MAFE közös kiállítása

A Hold felfedezése a NASA és a Magyar Természettudományi Múzeum magas színvonalú és izgalmas tárgyakat felvonultató  közös kiállítása október végén nyílt a múzeum kupolatermében. A Csillag-Képek nagykiállítás távozása miatt egy soron kívüli Csillag-képek-Hold kiállítást rendeztünk a múzeummal közösen, hogy vizuálisan gazdagítsuk a NASA - MTTM izgalmas tárlatát. A rendhagyó asztrofotógyűjtemény 25 darab remek Holdfotóból áll, melyeket az elmúlt 3 év legszebb Csillag-Képek Holdfotókból válogattunk a Múzeummal közösen, és december 31-ig megtekinthető, utána a Magyar Természettudományi Múzeum szervezésében vándorútra indul. Immáron elmondhatjuk, hogy egyesületünk egy NASA tárlathoz szervezett egy kísérőkiállítást!

Partnereink és szponzoraink

A Csillag-Képek 2021 tárlat megvalósításával egyesületünk újabb szintet lépett. Idéntől már nem csak mi fotósok gondoljuk azt, hogy munkáink a nagyközönség számára is bemutatásra méltóak. Szervezetünk erőfeszítései mellé idéntől vállalkozások is beálltak, akik szponzoráció formájában anyagilag is támogatták a kiállítás és a könyv létrejöttét. Egyértelmű az üzenet: a Magyar Asztrofotósok Egyesülete és a Csillag-Képek kiállítás, ezzel együtt a magyar asztrofotográfia komoly, támogatásra méltó, és piacképes jelenséggé nőtte ki magát, melynek jövőjéért már nem csak civil szervezetek dolgoznak. Utunk egyengetéséhez hosszú távon is számíthatunk anyagi támogatásra.

Partnereinknek ezúton is köszönjük:

https://magyarasztrofotosok.hu/partnereink/

Törökkoppányi észlelő bázis

Egyesületünk idei egyik legnagyobb vállalása a törökkoppányi észlelő bázis kialakításának megkezdése volt. Ennek érdekében ingatlant vásárolunk, melynek tereprendezését társadalmi munkában meg is kezdtük. Azonban őszre eljutottunk arra a pontra, ahol már szakszerű és gépesített munkákat kell végezni. A 2022-es év ennek jegyében fog zajlani. Természetesen a gépesített tereprendezési és lomtalanítási munkálatokhoz is szükséges lesz tagjaink kétkezi és odaadó munkájára, ezért továbbra is számtunk rátok Törökkoppányban a közösségi bázis rendező alkalmakon. A munkálatok várható kezdete 2022 márciusa.

Csillag-Képek 2021 könyv

A Csillag-Képek könyvek átvétele és postázása folyamatosan zajlik. Lehetőség szerint a BTC-ben vegyétek át személyesen január 10-ig. Amennyiben erre nincsen lehetőségetek, írjátok meg postacímeteket, és postán elküldjük a tagoknak járó példányt! Az alanyi jogon járón felül további példányokat is tudtok 3900 ft + két példányonkénti 1310 ft postaköltséggel vásárolni.

Csillag-Képek vándorkiállítások

Az ősz bővelkedett asztrofotó kiállításmegnyitókban. Októberben a Természettudományi Múzeum nagymegnyitója után  Csillag-Képek 2021 vándorkiállítása indult, amelynek első két állomása Hajdúböszörmény és Halásztelek voltak. Hajdúböszörményben a nagy múltú hajdúböszörményi amatőrök által életre keltett Terminus Ismeretterjesztő Egyesülettel közös együttműködésben valósult meg 43 kép kiállítása, barátságos, de nagyon igényesen szervezett környezetben és megnyitóval. Halásztelken Feltóti Péter szervezésében további 35 képet állítottunk ki. A megnyitóról készült mozgóképanyagot itt tekinthetitek meg.