Újdonságok, fejlemények - Hírlevél 2020-3

Egyesületi újdonságok, fejlemények

Annak érdekében, hogy tagjaink értesülhessenek az egyesület különböző fejleményeiről, fejlesztéseiről, eredményeiről, az egyesületen belüli eseményekről két-, háromhavi rendszerességgel hírlevelet jelentetünk meg, illetve annak rövidített verzióját emailben küldjük el tagjaink számára.


Augusztus 24-ig várjuk a Csillag-képek 2020-ra az asztrofotókat!

Megnyílt  a Csillag-Képek 2020 képfeltöltési oldal, ahova az október 3-án a Természettudományi Múzeumban nyíló 2020-as Országos Asztrofotó Kiállításra várjuk a képeket. Az idei év újdonsága, hogy a képek nem csak a falakon lesznek láthatók, hanem

könyvben is megkapják őket az egyesületi tagok,

így a azok mindenki számára, hosszú időre megőrződnek.

További információt itt találtok

A feltöltőoldal bejelentkezés után pedig ezen a linken érhető el

Sülysáp tető alatt

A Sülysápi 50 cm-es közösségi asztrográf épülete a napokban megkapta a végső külső burkolatát. A tető még nem mozgatható, azonban a műszer felállítása hamarosan megkezdődhet, ha a törtoszlop megérkezik (ez hétfőn, azaz holnap várható). A felállítás több alkalmat fog igénybe venni, ezek között lesz terepszemle, és a távcsőállítás művelete is. Ezekről az alkalmakról a facebook csoportunkban adunk bővebb információt, mindenkit szeretettel várunk az építés közösségi eseményeire.

Belecskai észlelőhely használat

Az egyesületi sötétegű észlelő bázis használatáról végső megállapodás született a Gyulaj zrt-vel, melyet aláírt az egyesület. Ez azt jelenti, hogy október 31-őt egész éven át augusztus 20-ig a face csoportban előre kell jelezni a használati  szándékot minden tagnak, és azt az kapcsolattartó közvetíti  a Gyulaj zrt. felé, melyet a lehetőségeket mérlegeve igyekeznek jóváhagyni. Augusztus 20-től október 31-ig vadászati időszak miatt a csillagászat nem megengedett.

Kiadványokon, kiállításokon való megjelenés esetében a Belecskán készült képeken fel kell tüntetni az alábbi szöveget:

„A felvétel a Gyulaj Zrt. által biztosított helyszínen készült, a Gyulaj Zrt.-vel folytatott együttműködés keretében.”

A kieső időszakra hasonló minőségű égbolt alatt alternatív helyszínről tárgyalt az egyesület az elmúlt héten. Amennyiben ennek lesznek kézzelfogható eredményei, jelentkezünk. Kiemelten fontos, hogy a szeptember-októberi időszakra biztos észlelőhelye legyen tagtársainknak, erre jó esélyeink vannak.

Állandó asztrofotós szakkiállítás a Zselicben

A Zselici Csillagparkkal együttműködve elkészült az ország első és tematikáját tekintve teljes lefedést biztosító állandó asztrofotós szakkiállítás. A rendkívüli minőségű, háttérmegvilágítású tárlat megtekinthető a csillagpark bemutató épületében nyitvatartási időben. Tervezzük megnyitó eseményt is, melynek jellegéről, időpontjáról hamarosan döntünk, és levélben értesítjük az érintetteket.


Ágasvári észlelőhét

Az augusztusi Ágasvári észlelőtábor hirdetménye elérhető a honlapunkon csatolt fájlban. Azoknak, akik szeretnének csillagászati, vagy asztrofotós tapasztalatokra szert tenni, a csapattal ismerkedni, érdemes ellátogatniuk az észlelőhét folyamán Ágasvárra.

A hivatalos hirdetményt és a további infókat itt találod:

Közgyűlés eredménye

A közgyűlés során elfogadott határozatokat és alapszabálymódosítást a bíróság bejegyezte, így életbe léptek az új tisztségek, (titkár, felügyelőbizottság) hatályossá váltak a jogszabályváltozások.

Az ismételt közgyűlés jegyzőkönyvét itt találod:

Új tisztséges és tisztségviselők

  • Az egyesület titkára: Vámosi Flórián
  • Az egyesület felügyelőbizottságának elnöke: Gyenes Imre
  • Az egyesület felügyelőbizottságának tagjai: Majzik Lionel, Szűcs Mátyás
  • Az egyesület új elnökségi tagja: Bach Zoltán