Hírlevél 2020-2

Egyesületi újdonságok, fejlemények

Annak érdekében, hogy tagjaink értesülhessenek az egyesület különböző fejleményeiről, fejlesztéseiről, eredményeiről, az egyesületen belüli eseményekről két-, háromhavi rendszerességgel hírlevelet jelentetünk meg, illetve annak rövidített verzióját emailben küldjük el tagjaink számára.


Új helyzet a COVID-19 koronavírus járvány miatt

Az életünk oly sok területét érintő COVID-19 koronavírus járványból fakadó krízis helyzet sajnos az egyesületünk életét és munkáját is befolyásolja, azonban mi igyekszünk ebből a lehető legtöbb pozitívumot kihozni. Ahogy azt sokszor hangoztattuk, egyesületünk egyik fő célja a fotósok közötti kapcsolattartás és kommunikáció megteremtése, azonban a jelen helyzetben számunkra sem adottak a személyes találkozások lehetőségei, ezért az egyesület bevezeti a ZOOM nevű digitális értekezlet platformot. A ZOOM alkalmazás segítségével fogjuk ezentúl bonyolítani az:

  • az egyesületi telekonferenciát (korábbi Discord konferencia)
  • az évente kötelezően megtartandó közgyűlést
  • a MAFE klubot (reméljük, hogy sokatok örömére)

A ZOOM alkalmazás használata

A ZOOM alkalmazás sokrétű funkcionalitásával az összes fentiekben megnevezett találkozót kiválóan képes kiszolgálni, számtalan nagyvállalati, ipari területen bizonyította használhatóságát.

A  program rövid felhasználói leírását, valamit azt, hogy miként tudtok részt venni a meghirdetett alkalmakon, itt olvashatjátok el:

https://magyarasztrofotosok.hu/asztrofotos-tudastar/zoom-kisokos/

Évi rendes közgyűlés

Az évi rendes közgyűlésről és részleteiről néhány napja hivatalos értesítést kaptatok e mailben. A közgyűlés online lesz megtartva május 7-én. További információkat szintén majd e mailben küldünk róla.

MAFE asztrofotós klub

Hamarosan kiírásra kerül az első digitális MAFE Klub, ahová téma javaslataitokat továbbra is szívesen várjuk az info@magyarasztrofotosok.hu címre. Akár kérdésed, problémád van, melyben segítségre van szükséged, akár szívesen számolnál be egy érdekes témáról, írd meg nekünk bátran, hogy semmiképp se maradjon ki.

Asztrofotós felmérés és közvélemény kutatás

Bizonyára már mindannyian találkozhattatok a március folyamán kiküldött kérdőívünkkel. Az asztrofotós felmérést és közvélemény kutatást eddig százan töltötték ki. Amennyiben még nem tetted meg, ez úton is kérünk, hogy töltsd ki, így hozzájárulva ahhoz, hogy számodra is kielégítően működtessük egyesületünket. A kitöltőknek ezúton is köszönjük a részvételt.


Célegyenesben az Asztrofotós Szakkiállítás együttműködésben a Zselici Csillagparkkal

A Zselici Csillagpark közreműködésével készülő asztrofotós szakkiállítás megvalósításának végső fázisába ért. A MAFE szakmai közreműködésével és az asztrofotós szakterületek magyar képviselőinek képeiből elkészültek a tablók tervei, melyet már nyomdába is küldött a Csillagpark vezetése.

A Zselici Csillagvizsgáló épületében megtörténtek azok az átalakítások, melyek állandó kiállítás fogadására alkalmassá teszik a kiválasztott kiállítóteret. A hátsó megvilágítású keretek megérkeztek a helyszínre. A mind szellemi, mind anyagi értelemben nagy értékű tárlat elkészülte után a jövőben, amikor az lehetővé válik megnyitót szervezünk a kiállítók részvételével.