Hírlevél 2020-1

Egyesületi újdonságok, fejlemények

Annak érdekében, hogy tagjaink értesülhessenek az egyesület különböző fejleményeiről, fejlesztéseiről, eredményeiről, az egyesületen belüli eseményekről két-, háromhavi rendszerességgel hírlevelet jelentetünk meg, illetve annak rövidített verzióját emailben küldjük el tagjaink számára.



Hónap képe, és galéria

Az idei év elejének fontos eredménye volt az asztrofotós galéria és a hónap képe intézményének indítása. Az hónap képe zsűrijébe nyílt jelentkezéssel lehetett bejutni. 13 zsűritag titkos szavazással dönt a képekről pontozásos módszerrel. Márciusban már a 2. hónap képe címet is kiosztottuk. Várjuk tagjaink képeit az Észlelőrétre, melyek a feltöltéssel együtt alapértelmezetten neveződnek be a hónap képe pályázatra. A nevezést a megfelelő jelölőnégyzet kikapcsolásval lehet megszüntetni a feltöltött kép esetében.

Csillag-Képek Vándorkiállítás

A Csillag-Képek 2019 Országos Asztrofotó kiállítás vándoroltatásának következő állomása a Vega Csillagászati Egyesülettel együttműködve Zalaegerszegen március 10-én kedden 5 órakor nyílik. Erre minden tagunkat szeretettel várjuk. A vándoroltatás ezzel nem zárult még le, májusban a kiállítás Várpalotán lesz majd megtekinthető.

Csillag-Képek 2020

A Csillag-Képek 2020-as kiállítás októberben nyílik majd a tavalyihoz hasonlóan, a Magyar természettudományi Múzeumban kerül megrendezésre. A múzeum igazgatósága a napokban igazolta vissza hivatalos levélben a kiállítás megrendezhetőségének lehetőségét, ami azt is jelenti egyszerre, hogy az intézmény ebben az évben még biztosan látogatható lesz, nem költözik el.

A sülysápi 50 cm-es közösségi asztrográf

A Sülysápi 50 cm-es közösségi asztrográf építése a végső szakaszába ért. A védőépület falazott szerkezetei készen vannak, az eltolható tető lakatos szerkezetei készülnek.

A távcső newton rendszerűvé alakításának a kiviteli tervei elkészültek köszönhetően a SACSE tagjai precíz munkájának. A tavasz folyamán márciusban, vagy áprilisban várható a távcső felállításának eseménye, melyről kellő időben hírt adunk majd. Erre az eseményre sokakat várunk.

Az SACSE sülysápi csillagdája mellett épülő közösségi asztrográfot a két egyesület közötti megállapodás keretén belül tudjuk majd használni. A használat részleteiről közösségi fórumainkon fogunk majd beszélgetni.


Asztrofotós klub

A klub ebben az évben is folytatódik. Mivel a BME-s társintézményünk teremhiánnyal küzd, a tavaszi klubokat a budapesti Váci utcai Teret adunk oktatási központban tartjuk minden hónapban.

Februárban remek témákat boncolgattunk magas színvonalon. Mindenkinek ajánljuk az aktív részvételt. Remek diskurzusok, problémamegoldások zajlanak. Szeretettel várunk következő klubalkalmunkon március 12-én, csütörtökön 18.00 órakor.


Derült eget kíván a Magyar Asztrofotósok Egyesülete