Discord kisokos MAFE tagoknak

Discord kisokos MAFE tagoknak

A Discord egy ingyenes, Skype-hoz hasonló, eredetileg számítógépes játékokkal játszók számára fejlesztett beszélgető program. Annyiban különbözik tőle, hogy itt úgynevezett szervereket vagy más néven beszélgetőszobákat hozunk létre, amihez csatlakozva tudunk kommunikálni egymással. Az egyesület is rendelkezik egy ilyen szobával, a következőkben az ehhez csatlakozás lépéseit és a Discord néhány fontosabb funkcióját tekintjük át.


1. lépés

A Discord programot nem muszáj letölteni, böngészőből is meg lehet nyitni. Nyiss meg egy böngészőt, és másold bele az alábbi webcímet: https://discord.gg/hHUtxy7 - ez a mi egyesületi beszélgetőszobánk (szerverünk), ide csatlakozva fognak zajlani az egyesületi megbeszélések.

Itt egy felhasználónevet megadva és a felhasználói feltételeket elfogadva már csatlakozni is tudsz!


2. lépés

Ezt követően meg tudsz adni egy email címet és egy jelszót is a regisztráció befejezéséhez, úgymond a „fiók lefoglalásához”. Ez nem kötelező, de ajánlott megtenni, mert a Discord így megjegyzi a szervert, ahova már egyszer csatlakoztál.

3. lépés

Ha ezzel megvagy, már csatlakoztál is! Kattints a baloldali oszlopban a „Telekonferencia” szobára, itt fogjuk tartani a megbeszéléseket.

4. lépés

Szövegesen is tudsz kommunikálni, linkeket megosztani, stb. az alábbi helyen.

5. lépés

A neved melletti kis mikrofon ikonnal le tudod némítani magad (ez a beszűrődő esetleges háttérzajok miatt hasznos lehet), a fülhallgató ikonnal pedig le tudod némítani az egész beszélgetést.

6. lépés

A beszélgetés befejeztével ezzel az ikonnal tudsz lecsatlakozni a szerverről.


7. lépés

Ha valamelyik résztvevő hangereje túl halk vagy túl hangos lenne, azt a jobb egérgombbal a nevére kattintva feljövő kis menüben tudod állítani.

8. lépés

Ugyanitt tudsz egy másik résztvevőnek üzenetet küldeni, vagy egy szöveges üzenetben megemlíteni őt.

9. lépés

Ismételt bejelentkezés:

Ha beregisztráltál, a legközelebbi bejelentkezésnél csak meg kell nyitnod a Discord honlapját ( https://discordapp.com/ ), ahol az Open Discordra kattintva be tudsz jelentkezni a fiókodba. Ezután csak annyi a teendőd, hogy bal oldalt a szerverünkre kattintasz, majd a „Telekonferencia” szobára, és már bent is vagy a beszélgetésben!


10. lépés

A Discordot le is tudod tölteni a gépedre a kényelmesebb használat érdekében, szintén a honlapjukról: https://discordapp.com/. Illetve a program elérhető mobiltelefonra is.

Kellemes és hasznos időtöltést kívánunk!