A Csillag-Képek 2019 vándorkiállítás mozgóképes online tárlata

Videón a 2019-es év legszebb asztrofotói

A Csillag-Képek 2019 Országos Asztrofotó Kiállítás zalaegerszegi vándorállomásának megnyitóját nagy érdeklődés övezte 2020 március 11-én a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ főépületében található Gönczi Kiállítóteremben. Több, mint 80 csillagászat-, asztrofotó- és kultúrakedvelő ember gyűlt össze a sikeres kiállításmegnyitón, a MAFE és a VCSE közös szervezésében. A kiállítás tervek szerint március 11. és április 4. között lett volna látogatható, azonban a COVID-19 koronavírus járvány elleni intézkedések miatt azt néhány nappal a megnyitó után be kellett zárni.


Annak érdekében, hogy a 40 darabos szűrletből álló, igen szépen installált kiállítás a bezárása ellenére sokak számára megismerhető legyen, a VEGA Csillagászati Egyesület kisfilmet készített a kiállított képekről, melyet Román Dávid (VCSE) narrált, és szerkesztett.

A Kiállítás következő állomása, a várpalotai események szintén elmaradnak a járványhelyzet miatt. Legkorábban élőben a képekkel augusztusban lehet majd találkozni, amennyiben ezt a feltételek megengedik.