Asztrofotós kalandozások a Csodák Palotájában

Idén ősszel a Csodák Palotájával együttműködésben indítottuk útjára Csopa – MAFE Égbolt elnevezésű asztrofotós ismeretterjesztő sorozatunkat, amely során az érdeklődők betekintést nyerhettek az asztrofotózás rejtelmeibe.


Október 17-én Bach Zoltán, egyesületünk alelnöke tartott előadást Hazai asztrofotós praktikák és a mögötte lévő tudomány címmel. Megtudtuk, hogy hogyan ragadta magával ez a különleges tevékenység előadónkat, és milyen kihívásokkal szembesülhet egy asztrofotós munkája során. Az előadásban továbbá megismerkedhetünk az asztrofotózás különböző területeivel, ezek technikai hátterével és tudományos vonatkozásaival is.


Fotó: Csodák Palotája

Fotó: Csodák Palotája

Az előadás az alábbi linken visszanézhető.

 A sorozat november 21-i, Az asztrofotó, és ami mögötte van című előadásán Feltóti Péter, a MAFE alelnöke kalauzolt el minket e hobbi rejtelmeibe. Mélyebb bepillantást kaphattunk a csillagködök, halmazok és galaxisok asztrofizikájába és az asztrofotók mögött rejlő tudományba. Valamint hallhattunk az asztrofotózás nehézségeiről és szépségeiről és a magyar asztrofotósok úttörő munkásságáról.

Fotó: Csodák Palotája

Az előadás az alábbi linken visszanézhető.

Az előadássorozatot Francsics László, az egyesület elnöke zárta december 5-ei Miért éppen asztrofotózás? című előadásával. Átfogó választ kaphattunk arra a kérdésre, hogy miért is érdemes asztrofotózni, milyen élményekkel gazdagodhat, és milyen nehézségeket kell vállalnia egy asztrofotósnak. Ezen kívül az egyesület főbb céljai és programjai is ismertetésre kerültek.

Fotó: Csodák Palotája

Az előadás az alábbi linken visszanézhető.

Rendezvénysorozatunk a Csodák Palotájával közösen 2019. január 22-én, a magyar kultúra napján folytatódik. 

Ezúton mondunk köszönetet a Galileo Webcastnak a netes közvetítésért és dr. Paszternák Andrásnak, a Csopa tudománykommunikációs vezetőjének a rendezvény lebonyolításáért.