Észlelőrét

A Magyar Asztrofotósok Egyesületének galériája

M45

Rossz időben mit csináljon az ember fia ezért újra feldolgoz, nem voltam megelégedve az előző feldolgozással, a poros részleteket próbáltam nagyon előhozni ez a képnek a rovására ment. Még a PS-es csillagkicsinyítést is finomítani kell egy kicsit.

Készítette

Kajfis Tamás

Optika

150/750 Newton, SW F5-ös korrektor

Kamera

Canon 600D Unmoded

Mechanika

HEQ5 Pro AstroEQ mod

Helyszín

Fehérvárcsurgó

Dátum

2019-11-24

Expozíciós adatok

7 óra (4 perc), ISO 800

Hozzászólások

Kajfis Tamás

@Péter szerintem a gradiens kivonást látod annak, a jobb alsó csücsök nem sikerült jól sokat szenvedtem vele.
FB írj rám és leírom a csillagkicsinyítést

Feltóti Péter

Érdekelne a módszer, én használok zajszűrést a háttéren, szerintem elkerülhetetlen. Nekem egyébként inkább az tűnik fel itt, hogy van egy elég határozott szegély, ahol megváltozik a háttér. A fotó jelentős részén jobban ki van húzva a kép, mint a külső részeken. Mintha ki lenne jelölve a "vélt" téma és az külön lenne feldolgozva. Nem tudom, hogy tényleg ez történt-e, de ha igen, akkor erről beszéljünk, mert szerintem az nagyon nem járható út. Ez egy jó nyersanyag, fel lehetne ezt nagyon szépen dolgozni.

Kajfis Tamás

Szia Laci!

Köszönöm! Már nem használok zajszűrést, más módszert alkalmazok a háttér "zajtalanítására" arra jöttem rá ott felesleges bármi féle denoise-t használni, én is észrevettem, de már nincs kedvem még egyszer neki ugrani ez miatt.
kaito

Francsics László

Szia!

Igényes fotó, finomak a részletekek, szépek a csillagok színei, illetve a fényes ködrészletek. A háttér mintha picit deszaturálva lenne. Szerintem erre érdemes finomabb színzajszűrést alkalmazni, ha ez történt a képen.
FrL