Észlelőrét

A Magyar Asztrofotósok Egyesületének galériája

Ngc2685

Első képem ezzel a kamerával és kb az eddigi leghalványabb okbjektum amit valaha fotóztam.A külső régió nagyon nehezen adja magát.Eredetileg 600 expót terveztem de ennyi lett a vége .Eléggé megszenvedtem az átállást dslr ről ,Mivel ilyen kamerával eddig még nem fotóztam és olyan objektumra kezdetem le lőni az expókat amihez nincs viszonyítási alapom így elég sokat bosszankodtam ,hogy nem jönnek a részletek . felmerült bennem az is ,hogy rossz a kamera . Majd ráfordítottam egy ismertebb objektumra és kb le esett az állam a részletektől.Akkor jöttem rá ,hogy nem a kamera a ludas hanem a az objektum ennyire halvány és valószínűleg ez már a távcsöveim határait feszegeti :S .Arra is rájöttem ,hogy kb az összes képemnél rossz volt a falt amit eddig csináltam mert amit fényszennyezésnek hittem az valójában a box fénye volt. Viszont ehez a kamerához másik flat boxal se tudtam még normális flat-et lőni csakis a sky falt működött de az hibátlan így ha más is flat gondal kűzd az asi 2600-nál ajánlom a sky flat-et :)

Készítette

Panyik Lénárd

Optika

SkyWatcher 200/1000 SW F4 korrektor

Kamera

Lacerta DSPro 2600c

Mechanika

Eq6 pro átalakított

Helyszín

Ágfalva

Dátum

2023-02-16

Expozíciós adatok

459x300s gain:100 offset:100 Hcg mód

Hozzászólások

 Panyik Lénárd Panyik Lénárd

Köszi Rafi és Álmos örülök ,hogy tetszik !

 Balási  Álmos Balási Álmos

Itt is gratulálok! Nagyon szép, bravúros felvétel, szép részletekkel a galaxisban!

 Schmall Rafael Schmall Rafael

Itt is gratula! Szerintem tök jó kép lett! Nagyon érdekes a galaxis!

 Panyik Lénárd Panyik Lénárd

Köszönöm Laci ! Tudatos volt a választás nagyon megtetszett ez a galaxis ,kb fél évet vártam rá, hogy megfelelő pozícióba érjen :) Szeretem ezeket a ritka galaxisokat és van is még pár a célpontok között :)

Dr. Francsics László Dr. Francsics László

Szép! Tudod, mit fotóztál?

"polar ring galaxy" Egy olyan galaxis, ami körül egy olyan gyűrű van, ami mintha a galaxis hosszúsági köre volna. Baromi ritka és ezen a felvételen viszont kifejezetten látszik a körkörös áramlás a galaxis körül, szuper lett, le a kalappal!