Észlelőrét

A Magyar Asztrofotósok Egyesületének galériája

M31 - A galaktikus szomszédunk ver.1

Ugy dontrottem, kiprobalom a gyari - egyenlore meg nem modositott Nikon Z6 fenykepezomet a Starizona Nexus 0,75x komakorrektor reduktorra, aminek a kirajzolasi atmeroje 28mm, aza az APS-C meretre tervezett... Sajnos csak 2 oram volt fotozni, mert jottek a barataink, azaz a felhök. A feldolgozas utan kellemesen meglepodtem. A Nikon Z6-nak a fullwellja kb 84000, es az f3 fenyerovel egy elegge ütös kombinacionak nez ki...

Készítette

Dobrovodský Tamás

Optika

Lacerta 200/800 Fotonewton

Kamera

Nikon Z6 - nem modositott

Mechanika

EQ6-R Pro GoTo

Helyszín

Ímely - Szlovákia

Dátum

2022-09-22

Expozíciós adatok

40 x 3 perc plusz darkok, flattek, dark-flattek

Hozzászólások

 Dobrovodský Tamás Dobrovodský Tamás

Köszi, Laci! Ez a verziom meg a Nexus 0,75x korrektorral keszult, de epp most szerkeztettem meg a tegnapi kepeket, amit mar a GPU f4-es korrektorral keszitettem. Ugyan az a kompozicio, sött,, meg az expo idö is ugyan az (a felhök ezt jol pontossan beterveztek nekem...)
A szaturacioval kapcsolatba,, lehet a macbookom monitora nincs jol bekalibralva... vagy az en szin, illetve az Andromeda-mainstream-röl alkotott kepem valahogy be van allitva a szeme elött... De a masodik kepeme, a szinek mar nem annyira szaturaltak.

PS: A képet módosítottam.

Dr. Francsics László Dr. Francsics László

Ütőm és nagyon szép a kompozíciója, tetszik a négyzetes vágás. Viszont a színek nagyon harsányak lettek. Nagyon kék a kék, és nagyon sárga a sárga. Ennél egy picit jobban visszafognám a szaturációt.