Észlelőrét

A Magyar Asztrofotósok Egyesületének galériája

Tenerife-Teide tejút

1 hónappal az utazás után összeraktam a tejutas képet is.
Nagyon szép este volt a Teide lábánál, de sajnos idő hiányában nem sikerült annyi expot csinálnom amennyit szerettem volna, gondolva a többiekre, mert hosszú volt az út vissza a szállásra :)
A barátom gépével csináltam több expot ezért az övét töltöm fel.

Készítette

Székely Viktor

Optika

Laowa Venus Optics 17mm f/1.8

Kamera

Olympus E-M10 MarkIV

Mechanika

Omegon Mount Mini Track LX2

Helyszín

Teide National Park

Dátum

2022-08-18

Expozíciós adatok

7x60

Hozzászólások

 Székely Viktor Székely Viktor

@Majzik Lionel: igen, nagyon szép volt. Meg az egész tejút szabad szemmel nagyon szépen látható volt. Nem is beszélve a csillagok fényének erösségéröl és a mennyiségétöl. Még nagyon sok tapasztalatot kell szereznem a szerkesztések során, asztrotájkép és Mélyég fotó terén. ÉS nagyon szivesen fogadom a meglátásokat, tanácsokat mert csak igy tanul az ember :) De ahogy írtam, mindenképp újra szerkesztem. Köszönöm neked is a tanácsot. Alaklmazom az újra szerkesztésnél.

 Székely Viktor Székely Viktor

@Benei Balázs: igen, azért is akartam mindenképp ott fényképet csinálni mert szép magasan van a centrum.
Jól látod. Mindenképp újra szerkesztem másik programmal is :) köszönöm az észrevételt.

 Majzik Lionel Majzik Lionel

Elképesztő látvány lehet a Tejút a Teide mellől, nem semmi élményben volt részed! Balázzsal egyetértek, talán picit sok a kontraszt, de ami nekem szembetűnőbb, hogy a kis csillagokat valamilyen képfeldolgozási algoritmus nem igazán kedvelte. Ha elfogadsz egy tanácsot, ezt érdemes lenne a következő képeken finomabban alkalmazni.

 Benei Balázs Benei Balázs

Hú basszus, milyen magasan van ott a centrum... jó kép lett, de szerintem az Aquila vidékén látni, hogy kicsit túl lett húzva a kontraszt. De lehet, csak az én ízlésemnek :)