Észlelőrét

A Magyar Asztrofotósok Egyesületének galériája

Sarló és szappan buborék Nagy Berta László

Sarló és szappan buborék

Még a tavalyi évben fotóztam ezt a 2 objektumot a frissen vásárolt L-extreme szűrővel. Akkor még nem tudtam mekkora fába vágtam a fejszém. Elkészült az első feldolgozás, de nem voltam vele megelégedve ezért újra neki estem. Próbáltam esztétikusan kidolgozni. Nem sok hazai embernél láttam a szappanbuborékot, ekkor rátaláltam Éder Iván képére ami nekem etalon lett. Vannak hibák a képen, van valami féle befénylés de összességében elégedett vagyok. Remélem tetszik.

Készítette

Nagy Berta László

Optika

Skywatcher 200/800

Kamera

Canon Eos 100D

Mechanika

Eq6-r

Helyszín

Algyő

Dátum

2021-09-10

Expozíciós adatok

96x360s Iso1600

Szűrők

Optolong L-extreme

Hozzászólások

 Nagy Berta László Nagy Berta László

Köszönöm Lionel! Próbáltam a legjobbakat kihozni a képből és az én ízlésemnek megfelelően kidolgozni. Sajnos ez a befénylés vagy nam is tudom milyen hiba, elvitte a csillagokat, de próbálom kiküszöbölni a hibát. Neked is gratulálok a 3. helyhez!

 Majzik Lionel Majzik Lionel

Szép kép lett Laci, nem hiába találkoztam vele több fórumon is! Tetszik a kompozíciód és az is, hogy nem mostad el a részleteket. A csillagok valóban nem a legjobbak, de bízzunk benne, hogy legközelebb ezzel sem lesz gondod! :)

 Nagy Berta László Nagy Berta László

Köszönöm Tamás!
A jusztírt többször is ellenőriztem, elviekben az jó is volt, ám valami becsillanás befénylés jellegű a dolog szerintem. Lett nyomtatva egy főtükör blende, de még nem volt alkalmam kipróbálni.
Üdv, Laci

 Dobrovodský Tamás Dobrovodský Tamás

Szia László! Nagyon jo a kompozicio, a bubit is latni, viszont ha belenagyittok, latom, hogy a jusztir nem a legjobb. Amugy a kep oszhatasa nagyon tetszik, főleg az OIII jol eltalalt kék szine!
Üdv, Tamás.