Észlelőrét

A Magyar Asztrofotósok Egyesületének galériája

Tejútcentrum

A hónap képe döntős: 2021. május

A régi képeim szemlézése közben gondoltam, feltöltök valamit, aminek aktualitása is van. Nagyjából napra 3 éve készült ez a fotó Namíbiában, puszta kísérletezés gyanánt. A Tejút centruma annyira látványos, és annyira meghatározó, hogy nem lehetett hazajönni egy ilyen fotó nélkül. Mivel a mechanikán a távcső dolgozott épp, így Patrik 6D vázával és 24-70 F/2,8-as obijával fix állványról bohóckodtam. Követés nélkül 10 mp-s expókat készítettem, és gondoltuk, hátha ki lehet hozni belőle valamit. Már másnap reggel összeraktam, és kiderült, hogy nem is esélytelen a dolog. Hát ez lett belőle, a végén még az Insight Astronomy Photographer of the Year 2019-es évkönyvébe is bekerült ez az emlékbe készült fotó.

Készítette

Feltóti Péter

Optika

Canon 24-70 F2.8

Kamera

Canon EOS 6D

Mechanika

fotó állvány

Helyszín

Namíbia Isabis farm

Dátum

2018-05-17

Expozíciós adatok

124*10 mp

Értékelések

Az asztrofotózásról sokan azt gondolják, hogy nehéz, komplikált és drága felszerelés kell a jó képek készítéséhez. Ez a felvétel azonban kiválóan mutatja, hogy a jól tervezett kompozíció és az akár egyszerű eszközökkel végzett, de pontos technikai kivitelezés is elegendő egy kiváló felvétel készítéséhez.

Vámosi Flórián

Hozzászólások

 Schmall Rafael Schmall Rafael

Ez egy nagyon jó bulis este volt. Emlékszem! :D Természetesen már kicsit kezdtem szétcsúszni a fáradtságtól, de emlékszem, hogy Patrikkal kimentünk hajnali 2 fele asztrotájképezni, egyszercsak nézek rá az órára... bakker hatóravan* :D (szemvillanás alatt eltelt az az idő )